Τέλος στην ομηρία από τζιχαντιστή σε σούπερ μάρκετ στη Γαλλία: Τουλάχιστον δυο οι νεκροί - Σκοτώθηκε ο δράστης

Ποιος είναι ο ένοπλος που φέρεται να ζητούσε την απελευθέρωση του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, δράστη των επιθέσεων του Νοεμβρίου 2015 στο Παρίσι / Νέα Ενημέρωση 15:52

Συναγερμός σήμανε στην αστυνομία της πόλης Τρεμπ στο νομό Καρκασόν το μεσημέρι της Παρασκευής, καθώς ένοπλος κρατούσε ομήρους σε σούπερ μάρκετ.

Ο δράστης πριν εισβάλλει στο σούπερ μάρκετ είχε τραυματίσει έναν αστυνομικό που έκανε τζόκινγκ. Σύμφωνα με την αστυνομία ο ένοπλος άνδρας δήλωνε μαχητής του Ισλαμικού Κράτους.

Νεότερες πληροφορίες, αναφέρουν πως ο δράστης της επίθεσης σκοτώθηκε και πως την έρευνα έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική διεύθυνση της εισαγγελίας.

Ο δράστης φέρεται να είναι ένας Μαροκινός ηλικίας περίπου 30 ετών, που παρακολουθείτο από τις αρχές για τη μεταστροφή του στον ριζοσπαστικό ισλαμισμό.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, ο άνδρας «εισήλθε γύρω στις 11:15 στο σουπερμάρκετ Super U και ακούστηκαν πυροβολισμοί», σύμφωνα με πηγή που πρόσκειται στον φάκελο. Η χωροφυλακή διευκρίνισε πως ένας ή δύο άνθρωποι δέχθηκαν πυροβολισμούς. Λίγο νωρίτερα ένα μέλος των  CRS τραυματίστηκε από πυροβολισμό στην Καρκασόν, περίπου 10 χλμ. από την Τρεμπ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΔΥΟ ΝΕΚΡΟΥΣ - ΔΕΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Στην περιοχή, έσπευσε ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ.

Πηγή του υπουργείου Εσωτερικών, την οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters, δήλωσε ότι κατά τη σύλληψη ομήρων σε σουπερμάρκετ στην πόλη Τρεμπ, στη νότια Γαλλία, σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι.

Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, ένας από τους οποίους σοβαρά, ανέφερε η ίδια πηγή.

Ο τηλεοπτικός σταθμός BFM  μετέδωσε επίσης, επικαλούμενος ανώνυμη πηγή, πως ο δράστης της σύλληψης ομήρων στη νότια Γαλλία ζήτησε την απελευθέρωση του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, δράστη των επιθέσεων του Νοεμβρίου 2015 στο Παρίσι.

Ο Αμπντεσλάμ είναι ο κύριος επιζών ύποπτος για τις επιθέσεις στο Παρίσι που είχαν αποτέλεσμα τον θάνατο 130 ανθρώπων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top