Ενταφιάστηκαν για δεύτερη φορά τα λείψανα του Σαλβαδόρ Νταλί

Τα λείψανα του μεγάλου σουρεαλιστή ζωγράφου είχαν εκταφεί τον Ιούλιο του 2017 για να γίνουν οι απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις που θα αποδείκνυαν αν ήταν τελικά ή όχι ο πατέρας της Πιλάρ Αμπελ.

Εκταφή έκαναν τα λείψανα του  Σαλαβντόρ Νταλί

Επέστρεψαν στο μουσείο Φιγκέρας στην Ισπανία τα λείψανα του Σαλβαδόρ Νταλί, ενώ η διαδικασία ολοκληρώθηκε μετά τα μεσάνυχτα με τρόπο που να  διατηρεί την ιδιωτικότητα αλλά και την μνήμη του μεγάλου ζωγράφου που αφιέρωσε τη ζωή του στον σουρεαλισμό, ένας συμβολαιογράφος και ένας ιατροδικαστής παρακολούθησαν την όλη διαδικασία.

 Η εκταφή των λειψάνων είχε γίνει τον περασμένο Ιούλιο, ώστε να αποδειχτεί εάν ήταν ο Σαλβαδόρ Νταλί πατέρας μιας χαρτορίχτρας από τη Χιρώνα, που επέμενε πως  εκείνη ήταν ο καρπός από την σχέση του μεγάλου ζωγράφου με την μητέρα της.

 Η υπόθεση προκάλεσε μεγάλο σάλο στην Ισπανία, αφού ξύπνησε ξανά τις μνήμες από την ταραχώδη σεξουαλική ζωή του Νταλί, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 1989 χωρίς να έχει παιδιά στον πύργο Πουμπόλ.

Το δικαστήριο επέβαλλε στην 69χρονη  Πιλάρ να πληρώσει τα έξοδα για την εκταφή των λειψάνων του Σαλβαδόρ Νταλί, όμως εκείνη δήλωσε αδυναμία πληρωμής και άσκησε έφεση.        

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top