Κατάρρευση πεζογέφυρας στο Μαϊάμι – Στους 6 οι νεκροί

Ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί καθώς κι άλλα οχήματα μπορεί να βρίσκονται ακόμη κάτω από τα ερείπια της πεζογέφυρας

Σε έξι ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την κατάρρευση της πεζογέφυρας σε αυτοκινητόδρομο του Μαϊάμι.

Την ίδια στιγμή που εξανεμίζονται οι ελπίδες για την ανεύρεση επιζώντων, ήδη δέκα άνθρωποι νοσηλεύονται, από τους οποίους οι δύο σε κρίσιμη κατάσταση, όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Αλβάρο Ζαμπαλέτα.

Τα σωστικά συνεργεία εργάζονταν όλη τη νύχτα με τη βοήθεια εκπαιδευμένων σκύλων για την ανεύρεση επιζώντων, ενώ οι έρευνές τους επικεντρώνονται πλέον στην αναζήτηση σορών, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

«Δυστυχώς από επιχείρηση διάσωσης έχει μετατραπεί σε επιχείρηση περισυλλογής πτωμάτων» είπε και σημείωσε ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί καθώς κι άλλα οχήματα μπορεί να βρίσκονται ακόμη κάτω από τα ερείπια της πεζογέφυρας.

Μηχανικοί εκφράζουν φόβους ότι ενδέχεται να καταρρεύσουν και οι δομές στις δύο άκρες της πεζογέφυρας, η οποία είχε τοποθετηθεί το Σάββατο και δεν είχε ακόμη ανοίξει στο κοινό.

Η πεζογέφυρα αυτή βάρους 950 τόνων αποσκοπούσε να συνδέσει το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Φλόριντα με τις εστίες των φοιτητών. Τουλάχιστον 8 αυτοκίνητα παγιδεύτηκαν κάτω από τα ερείπια της πεζογέφυρας, η οποία κατέρρευσε χθες το βράδυ πάνω σε έναν αυτοκινητόδρομο έξι λωρίδων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top