«Sozcu»: Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί διέπραξαν κατασκοπεία στον Έβρο

«Δεν ακολουθούν πατημασιές αξιωματικοί και υπαξιωματικοί, αλλά μη βαθμοφόροι στρατιώτες» αναφέρει η τουρκική εφημερίδα

«Sozcu»:Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί διέπραξαν κατασκοπεία

Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, οι οποίοι κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης διέπραξαν κατασκοπεία στον Έβρο, σύμφωνα με τον αρθρογράφο της αντιπολιτευτικής εφημερίδας «Sozcu».

Κατά την άποψη του αρθρογράφου, «δεν ακολουθούν πατημασιές, -όπως αναφέρει σκωπτικά- αξιωματικοί και υπαξιωματικοί, αλλά μη βαθμοφόροι στρατιώτες.

Επίσης στην περιοχή υπάρχουν πινακίδες στα τουρκικά, ελληνικά, γερμανικά και γαλλικά που αναφέρουν ότι πρόκειται για “στρατιωτικά απαγορευμένη περιοχή” και ότι “απαγορεύεται η λήψη φωτογραφιών και βίντεο”. Σύμφωνα με το δίκαιό μας, η λήψη φωτογραφιών και βίντεο σε στρατιωτικά απαγορευμένη περιοχή από Έλληνες στρατιώτες στοιχειοθετεί το έγκλημα της ‘απόπειρας στρατιωτικής κατασκοπείας’»..

Αναφέρει ακόμη ότι «την ώρα που η Ελλάδα καταβάλλει προσπάθειες διεθνώς να τους απελευθερώσει και να τους πάρει πίσω, ας θυμηθούμε πώς έχει συμπεριφερθεί η Ελλάδα προς Τούρκους στρατιώτες», και στη συνέχεια καταγράφει κάποια περιστατικά αερομαχιών στο Αιγαίο που είχαν άσχημο αποτέλεσμα για Τούρκους πιλότους, όπως το 1996 ή το 2006, όπου ο Τούρκος πιλότος, που σώθηκε από αερομαχία, στη συνέχεια καταδικάστηκε από την Ελλάδα, “που δεν είχε τη σχετική αρμοδιότητα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο” σε 4 χρόνια φυλάκιση».

Kαι καταλήγει: «το αν θα αφεθούν ελεύθεροι οι Έλληνες στρατιώτες, που πέρασαν τα σύνορα και σύμφωνα με τις υπάρχουσες αποδείξεις έχουν διαπράξει έγκλημα, δεν το γνωρίζουμε, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι η Ελλάδα έχει γίνει καταφύγιο γκιουλενιστών και αρνείται να τους εκδώσει».

Άννα Ανδρέου, Κωνσταντινούπολη

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top