Τουρκική «Sozcu»: 100 Έλληνες πιλότοι απόστρατοι της Πολεμικής Αεροπορίας στις τουρκικές αερογραμμές

"Η εθνική αεροπορική εταιρεία της Ελλάδας Ολυμπιακή οπωσδήποτε δεν προσλαμβάνει πάρει κανέναν Τούρκο πιλότο" αναφέρει η εφημερίδα

100 Έλληνες πιλότοι στις τουρκικές αερογραμμές

Εκατό Έλληνες πιλότοι απόστρατοι της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας έχουν προσληφθεί στις τουρκικές αερογραμμές, σύμφωνα με άρθρο της τουρκικής “Sozcu”. Η εφημερίδα επικρίνει την κυβέρνηση Ερντογάν, κατηγορώντας την για τις προσλήψεις των πιλότων που «συμμετείχαν στις αερομαχίες στο Αιγαίο», όπως αναφέρει

«Η κυβέρνηση του ΑΚΡ (Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης) σαν να έχει επιβραβεύσει τους Έλληνες πιλότους που συμμετέχουν στις αερομαχίες στο Αιγαίο κατά τις οποίες έχουν καταρριφθεί  δύο F16 μας, -με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας πιλότος μας και να τραυματιστούν άλλοι δύο-, τους έχει προσλάβει στις Τουρκικές Αερογραμμές» αναφέρει η εφημερίδα.

Ο πρώην ΓΓ του Υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας, Ουμίτ Γιαλίμ, αναφέρει ότι οι Έλληνες είναι οι πρώτοι σε αριθμό από τους ξένους πιλότους που εργάζονται στις τουρκικές αερογραμμές.

«Οι περισσότεροι Έλληνες πιλότοι που εργάζονται στις τουρκικές αερογραμμές είναι απόστρατοι πιλότοι των Ελληνικών Αεροπορικών Δυνάμεων. Δεκάδες πιλότοι των τουρκικών Αεροπορικών Δυνάμεων όπως ο Οσμάν Τσιτσεκλί του οποίου το αεροσκάφος κατέπεσε το 1996, μοιράζονται το ίδιο πιλοτήριο με τους Έλληνες πιλότους που συμμετείχαν στις αερομαχίες όταν ήταν στρατιωτικοί. Μάλιστα οι Έλληνες πιλότοι προσγειώνονται και απογειώνονται στα στρατιωτικά αεροδρόμια της Κόνιας, της Μαλάτιας, του Ντιγιάρμπακιρ. Αυτή η κατάσταση αποτελεί αδυναμία ασφάλειας για τον τουρκικό στρατό, ενώ οι τουρκικές Αερογραμμές έχουν προσλάβει 100 Έλληνες πιλότους στρατιωτικούς, η εθνική αεροπορική εταιρεία της Ελλάδας Ολυμπιακή οπωσδήποτε δεν προσλαμβάνει πάρει κανέναν Τούρκο πιλότο».

Άννα Ανδρέου, Κωνσταντινούπολη

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top