Τραβά το σχοινί ο Τσαβούσογλου: «Θα βρούμε τι κρύβεται πίσω από την υπόθεση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών»

Τι δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα «Zeit» ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας

Μια περιπέτεια που θα τραβήξει φαίνεται πως είναι η σύλληψη των δυο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο. Οι δυο αξιωματικοί κρατούνται από την περασμένη Πέμπτη, με την κατηγορία ότι μπήκαν μέσα στο τουρκικό έδαφος κατά 253 μέτρα. Οι ίδιοι ισχυρίστηκαν ότι λόγω κακών καιρικών συνθηκών και του χιονιού, έχασαν τον προσανατολισμό τους.

Την ώρα που τα σενάρια είναι πολλά για το τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και στο εξής, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου με δηλώσεις του στη γερμανική εφημερίδα «Zeit», έρχεται να ρίξει κι άλλο λάδι στη «φωτιά», αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να κρύβεται κάτι πίσω από την είσοδο των δυο Ελλήνων στρατιωτικών σε τουρκικό έδαφος.

Όταν ρωτήθηκε πότε αναμένεται να επιστρέψουν στην Ελλάδα, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών απάντησε:

 

«Δε μπορώ να ξέρω, πέρασαν παράνομα τα σύνορα.Αυτό εξαρτάται από τους ερευνητές και τα δικαστήρια, που τώρα πρέπει να ανακαλύψουν τι κρύβεται από πίσω. Ηταν λάθος ή πρόθεση; Θέλουν να είναι σίγουροι».

Σε ερώτηση για το αν η Αγκυρα επιθυμεί την ανταλλαγή τους με τους Τούρκους αξιωματικούς που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα, απάντησε αρνητικά:

 

«Δε θέλουμε μία τέτοια συμφωνία. Αλλώστε, δε συλλάβαμε τους Έλληνες στρατιώτες στην Ελλάδα, αλλά σε τουρκικό έδαφος. Έχουμε ζητήσει εδώ και καιρό επίσημα την έκδοσή τους από την Ελλάδα».




 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top