Έκαψαν την ελληνική σημαία στα Σκόπια! Διαδηλώσεις για να μην αλλάξει το όνομα

Προκλήσεις από ακραίους εθνικιστές στην ΠΓΔΜ

Την απάντησή τους στα ελληνικά συλλαλητήρια για το όνομα της ΠΓΔΜ έδωσαν το βράδυ της Τρίτης κάτοικοι των Σκοπίων, οι οποίοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση με αίτημα να μην αλλάξει το όνομα της χώρας τους.

Ακραίοι εθνικιστές δε δίστασαν μάλιστα να κάψουν την ελληνική σημαία στο κέντρο των Σκοπίων και να ζητήσουν από την κυβέρνησή του να σταματήσει τις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του θέματος του ονόματος.

Τη συγκέντρωση οργάνωσαν ακραίες εθνικιστικές οργανώσεις και οργανώσεις της διασποράς της ΠΓΔΜ και η πορεία ξεκίνησε από τα γραφεία της ΕΕ στα Σκόπια, καταλήγοντας μπροστά από τη Βουλή.

Τουλάχιστον 5.000 άνθρωποι, κρατώντας σημαίες με τον Ήλιο της Βεργίνας φώναζαν συνθήματα εναντίον της Ελλάδας, επιμένοντας ότι δε θέλουν να αλλάξει το όνομα της ΠΓΔΜ.

Ανάμεσά σε αυτούς και μητροπολίτες της σχισματικής ορθόδοξης εκκλησίας των Σκοπίων.

Οι διαδηλωτές ζήτησαν επίσης από την κυβέρνησή τους να μη δεχθεί οποιαδήποτε αλλαγή του Συντάγματος και τάχθηκαν κατά της Συμφωνίας Φιλίας της ΠΓΔΜ με τη Βουλγαρία, την οποία οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών υπέγραψαν στα Σκόπια τον περασμένο Αύγουστο.

Τάχθηκαν τέλος κατά του νομοσχεδίου για τη διεύρυνση της χρήσης της αλβανικής γλώσσας στη χώρα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top