Όπλα στους δασκάλους για να σταματήσει το αίμα στα σχολεία θέλει να δώσει ο Τραμπ

Η απίστευτη πρότασή του μετά το μακελειό στη Φλόριντα - Νέα ενημέρωση; 17;38

Σε αστυνομικούς θέλει να μετατρέψει ο Ντόναλντ Τραμπ τους δασκάλους και τους καθηγητές των σχολείων, καθώς όπως δήλωσε την Τετάρτη, μετά από συνάντηση που είχε με μαθητές του σχολείου, όπου έγινε το μακελειό στη Φόριντα, θα πρέπει κάποιοιαπό αυτούς να κρατούν όπλα, ώστε να αποτρέπουν μελλοντικές σφαγές σε σχολεία!

Ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος υποστηρίχθηκε σθεναρά προεκλογικά από το ισχυρό λόμπι υπέρ της οπλοκατοχής NRA, πρόσθεσε ότι θα αναλάβει ο ίδιος δράση για να γίνονται πιο αυστηροί έλεγχοι του ιστορικού των επίδοξων αγοραστών όπλων και ότι θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να αυξηθεί το όριο ηλικίας για την αγορά ορισμένων τύπων όπλων, όπως τα τυφέκια εφόδου.

«Αν είχαμε έναν δάσκαλο που ήταν πεπειραμένος στα όπλα, θα μπορούσε κάλλιστα να τερματίσει την επίθεση πολύ γρήγορα», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Φυσικά η πρόταση αυτή προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις.

Ο Μαρκ Μπάρντεν, που έχασε τον γιο του το 2012, στην επίθεση στο δημοτικό σχολείο Σάντι Χουκ, εξήγησε πως η σύζυγός του Τζάκι, δασκάλα, «θα σας έλεγε ότι οι δάσκαλοι έχουν ήδη αρκετές ευθύνες για να τους ανατεθεί επιπλέον η τρομερή ευθύνη της χρήσης θανατηφόρας βίας για την αφαίρεση μιας ανθρώπινης ζωής. Κανένας δεν θέλει να βλέπει πιστολίδια σε σχολεία».

Η NRA ήταν αυτή που είχε προτείνει αμέσως μετά τη σφαγή στο Σάντι Χουκ να προσληφθούν οπλισμένοι ιδιωτικοί φρουροί στα σχολεία και να οπλιστούν οι δάσκαλοι.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί μπορώ ακόμα να μπω σε ένα κατάστημα και να αγοράσω ένα πολεμικό όπλο», είπε ο 18χρονος Σαμ Ζέιφ με δάκρυα στα μάτια. «Ας μην το αφήσουμε να ξαναγίνει αυτό ποτέ σας παρακαλώ, σας παρακαλώ», πρόσθεσε.

«Θα έπρεπε να το έχουμε λύσει αυτό έπειτα από το πρώτο τουφεκίδι σε σχολείο. Κι είμαι έξαλλος επειδή δε θα ξαναδώ ποτέ την κόρη μου», δήλωσε ο Άντριου Πόλακ, ο οποίος έχασε την κόρη του στο μακελειό της Φλόριντα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top