H τραγική ειρωνία με τον πιλότο του μοιραίου αεροπλάνου που συνετρίβη στα βουνά του Ιράν

Το αεροσκάφος είχε πολλά μηχανικά προβλήματα – Στις 5 Φεβρουαρίου είχε πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση

Φωτογραφίες των πιλότων αλλά και επιβατών του μοιραίου αεροπλάνου που συνετρίβη σήμερα στα βουνά του Ιράν, δημοσιεύουν τα ιρανικά ΜΜΕ.

Το αεροσκάφος της εταιρίας Aseman Airlines (μιας από τις τρεις μεγαλύτερες του Ιράν), μετέφερε 60 επιβάτες και 6 μέλη του πληρώματος (δυο πιλότους, δυο αεροσυνοδούς και δυο υπαλλήλους ασφαλείας) όταν «χάθηκε» από τα ραντάρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συνετρίβη αεροσκάφος στο Ιράν - Νεκροί και οι 66 επιβαίνοντες

Λίγο πριν συντριβεί στην περιοχή Σαμιρόμ" (περίπου 480 χλμ. νότια της Τεχεράνης), επιχείρησε να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση σε έναν βοσκότοπο.

Δυστυχώς όμως αυτό απέβη αδύνατο, με αποτέλεσμα και οι 66 επιβαίνοντες να βρουν τραγικό θάνατο.

Χαρακτηριστικό είναι πως εξαιτίας της ορεινής μορφολογίας, η περιοχή ήταν δυσπρόσιτη ακόμα και για τα ελικόπτερα που μετέφεραν τους διασώστες. Τα ασθενοφόρα από την πρώτη στιγμή αποκλείστηκαν καθώς δε μπορούσαν να προσεγγίσουν την περιοχή.

Σαν να μην έφτανε αυτό, οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο το δύσκολο έργο τους, καθώς υπάρχουν ισχυροί άνεμου και η ομίχλη είναι πυκνή.

Τραγική ειρωνία; Ο πιλότος του μοιραίου αεροσκάφους, το 2013 είχε βιώσει παρόμοιο περιστατικό και είχε καταφέρει να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στο αεροδρόμιο του Yasuz, έπειτα από μηχανική βλάβη που υπέστη.

 

Να αναφέρουμε τέλος, πως το αεροσκάφος ATR 72 ήταν 25 ετών και όλα αυτά τα χρόνια είχε παρουσιάσει πολλά μηχανικά προβλήματα.

Μάλιστα στις 5 Φεβρουαρίου είχε αναγκαστεί να πραγματοποιήσει και πάλι αναγκαστική προσγείωση.

Για χρόνια, ήταν εκτός λειτουργίας αλλά τέθηκε και πάλι σε λειτουργία έπειτα από ολική επισκευή στην οποία υπεβλήθη.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top