Ακροδεξιοί οι δράστες των πυροβολισμών στην Ιταλία! Αντίποινα για τη δολοφονία 18χρονης

Υποψήφιος της Λέγκα του Βορρά ο ένας από τους συλληφθέντες

Δύο φαίνεται να είναι τελικά οι δράστες του αιματηρού επεισοδίου που σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στην πόλη Ματσεράτα της Ιταλίας, όταν άνοιξαν πυρ μέσα από ένα μαύρο αυτοκίνητο που βρισκόταν εν κινήσει, εναντίον μεταναστών.

Διαβάστε επίσης: Πανικός σε πόλη της Ιταλίας – Άνδρας πυροβόλησε περαστικούς!

Το κίνητρο μάλιστα των δραστών φαίνεται πως είναι ρατσιστικό, με τα ιταλικά μέσα να το συνδέουν με τη δολοφονία μιας 18χρονης από μετανάστη πριν από λίγες μέρες στην ίδια πόλη.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες ο ένας από τους συλληφθέντες, που είχε τυλιγμένη γύρω του την ιταλική σημαία, φέρεται να ήταν υποψήφιος της Λέγκα του Βορρά.

Πρόκειται για τον 28χρονο Luca Traini, ο οποίος το 2017 είχε θέσει υποψηφιότητα με το ακροδεξιό ιταλικό κόμμα.

Όπως μετέδωσαν τα ιταλικά ΜΜΕ, ο Traini έχει ξυρισμένο το κεφάλι του και όταν τον συνέλαβαν χαιρέτησε φασιστικά.

Είναι αυτός μάλιστα που άνοιξε πυρ κατά των μεταναστών μέσα από ένα Alfa Romeo, μέσα στο οποίο οι Καραμπινιέροι βρήκαν και μια στρατιωτική φόρμα παραλλαγής. Ο 28χρονος λίγο πριν τον συλλάβουν, βγήκε από το αυτοκίνητο, τυλίχθηκε με την ιταλική σημαία κι έπεσε στο έδαφος.

Τα τοπικά μέσα υποστηρίζουν ότι η δολοφονία μιας 18χρονης όπλισε το χέρι των δραστών. Πριν από τρεις μέρες βρέθηκε τεμαχισμένο μέσα σε δυο βαλίτσες σε περιοχή λίγο έξω από την Ματσεράτα το πτώμα της Πάμελα Ματροπιέτρο.

Η αστυνομία, χάρη σε βίντεο που είχαν καταγράψει κάμερες κλειστού κυκλώματος συνέλαβε τον 29χρονο Νιγηριανό Ίνοσεντ Οσεγκάλε για την άγρια δολοφονία της κοπέλας.

Η 18χρονη, η οποία γνώριζε τον δολοφόνο της είχε απομακρυνθεί από μια κοινότητα απεξάρτησης ναρκωτικών, ενώ ο Οσεγκάλε είχε κατηγορηθεί για διακίνηση ναρκωτικών.

Η αγριότητα με την οποία δολοφονήθηκε η κοπέλα σόκαρε την Ιταλία και οι αρχές δεν αποκλείουν το σημερινό αιματοκύλισμα να είναι τα αντίποινα για τη δολοφονία αυτή.

Από την επίθεση αρχικά έγινε γνωστό ότι τραυματίστηκαν τουλάχιστον δύο άτομα, όμως τα ιταλικά μέσα ανεβάζουν τον αριθμό στους πέντε. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top