Ελληνίδα η νέα γενική διευθύντρια της γενικής διεύθυνσης μετανάστευσης της Κομισιόν

Θα είναι η πρώτη γυναίκα που κατέχει τη θέση αυτή

Ελληνίδα η νέα γενική διευθύντρια της Κομισιόν

Την ελληνικής καταγωγής Παρασκευή Μίχου διόρισε σήμερα η Κομιισόν ως Γενική Διευθύντρια του Τμήματος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων. Η Παρασκευή Μίχου, που μέχρι πρότινος κατείχε τη θέση της αναπληρώτριας γενικής γραμματέως της γενικής διεύθυνσης, θα είναι η πρώτη γυναίκα που κατέχει τη θέση αυτή. Ο διορισμός θα τεθεί σε ισχύ την 1η Μαρτίου.

Ο σημερινός Γενικός Διευθυντής Matthias Ruete, ένας από τους πιο έμπειρους ανώτερους υπαλλήλους της Κομισιόν, θα καταστεί Σύμβουλος για στρατηγικά ζητήματα σχετικά με την Ένωση Ενέργειας, Ασφάλειας, Επικουρικότητας και Αναλογικότητας στη σχετική Γενική Γραμματεία. Ο διορισμός θα τεθεί σε ισχύ και την 1η Μαρτίου και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Η Παρασκευή Μίχου, Έλληνας υπήκοος, προσελήφθη στην Κομισιόν το 1995 και εργάστηκε σε διάφορα τμήματα της , μεταξύ άλλων ως Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια στο Τμήμα Δικαιοσύνης από τον Οκτώβριο του 2014 έως τον Οκτώβριο του 2015. Είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες της Κομισιόν στη διαμόρφωση της συνολική αντίδραση της στην μεταναστευτική κρίση.

Ο Matthias Ruete, Γερμανός υπήκοος, προσχώρησε στην Κομισιον το 1986. Κατά την επιτυχή και μακροχρόνια σταδιοδρομία του, κατείχε πολλές σημαντικές θέσεις και συνέβαλε σημαντικά στην ανάπτυξη των πολιτικών της Κομισιον σε τομείς όπως η διεύρυνση, οι μεταφορές, η ενέργεια και, πιο πρόσφατα, οικιακές υποθέσεις. Από το 2006 υπηρετεί διαδοχικά ως Γενικός Διευθυντής στα τμήματα για την Ενέργεια, τις Μεταφορές, και την Κινητικότητα, τη Μετανάστευση και τις Εσωτερικές Υποθέσεις. Δεδομένης της τεράστιας εμπειρίας του και της βαθιάς γνώσης των βασικών πολιτικών της Κομισιόν, οι συμβουλές του σε θέματα στρατηγικής θα εξακολουθήσουν να είναι εξαιρετικά πολύτιμες για το θεσμικό όργανο.

Θάνος Αθανασίου, Βρυξέλλες
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top