Άγρια επίθεση σε Ισπανούς τουρίστες στη Σενεγάλη – Ένοπλοι τους λήστεψαν και βίασαν τις γυναίκες τους στη μέση του δρόμου

Το χρονικό της φρίκης

Σενεγάλη: Λήστεψαν Ισπανούς και βίασαν τις γυναίκες τους

Επίθεση από ληστές δέχτηκε μια ομάδα Ισπανών τουριστών στη Συνεγάλη.

Όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο τον τον συνταγματάρχη των ενόπλων δυνάμεων της αφρικανικής χώρας, οι ληστές βίασαν δυο από τις γυναίκες, άρπαξαν χιλιάδες ευρώ σε μετρητά και έγιναν καπνός.

Οι λεπτομέρειες της επίθεσης σοκάρουν. Όλα έγιναν την Πέμπτη, κοντά στην μικρή πόλη του Diouloulou στην νότια περιοχή της Casamance, μια από τις φτωχότερες της Σενεγάλης, αν και πολύ διάσημη στους τουρίστες για τα τροπικά της δάση και τις αμμώδεις παραλίες της.

Η Ισπανική Πρεσβεία στη Σενεγάλη, επιβεβαίωσε ότι τέσσερις τουρίστες δέχτηκαν άγρια επίθεση στην Casamance, ωστόσο αρνήθηκε να σχολιάσει τις αναφορές για τον βιασμό των δυο γυναικών.

Το group των Ισπανών τουριστών, ταξίδευε με ένα νοικιασμένο όχημα που είχε Σενεγαλέζο οδηγό, όταν ένοπλη συμμορία σταμάτησε το αυτοκίνητο, άρπαξε 4.000 ευρώ σε μετρητά και βίασε τις δυο γυναίκες μες το δρόμο, σύμφωνα με τον συνταγματάρχη των ενόπλων δυνάμεων της αφρικανικής χώρας.

Στη συνέχεια, οι ένοπλοι εξαφανίστηκαν ενώ ο στρατός της Σενεγάλης έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να τους εντοπίσει.

Να σημειώσουμε, ότι αυτή είναι η δεύτερη βίαιη επίθεση μέσα στον χρόνο στην περιοχή, αυξάνοντας την ανησυχία πως η έλλειψη ασφάλειας ίσως καταστρέψει ένα από τα βασικότερα τουριστικά θέρετρα της Σενεγάλης.

Στις αρχές του μήνα, άγνωστοι ένοπλοι επιτέθηκαν σε ομάδα πολιτών, σκότωσαν 14 άτομα και τραυμάτισαν πολλά άλλα.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top