Σοκάρουν τα στοιχεία που έρχονται στο φως για τα 12 αδέλφια που βρέθηκαν δεμένα στο σπίτι τους

Κανείς δεν γνώριζε τη φρίκη που εκτυλισσόταν πίσω από τις κλειστές πόρτες

Μια απίστευτη οικογενειακή τραγωδία εκτυλισσόταν πίσω από τις κλειστές πόρτες του σπιτιού του Ντέιβιντ Άλεν Τέρπιν και της συζύγου του Λουίς Άνν, όπου βρέθηκαν αλυσοδεμένα, υποσιτισμένα και βρώμικα τα 12 από τα 13 τους παιδιά.

Την περασμένη Κυριακή, το 13ο παιδί της οικογένειας, ένα 17χρονο κορίτσι κατάφερε να δραπετεύσει από την φυλακή του σπιτιού της και να ειδοποιήσει την αστυνομία για την κτηνωδία που βίωνε μαζί με τα αδέλφια της.

Όπως κατήγγειλε τα αδέλφια της ήταν κλειδωμένα στο σπίτι τους και κάποια από αυτά ήταν δεμένα με αλυσίδες και λουκέτα.

Οι αστυνομικοί επενέβησαν αμέσως και αυτό που αντίκρισαν ήταν τρομακτικό. Τα 12 παιδιά ηλικίας 18 έως 29 ετών ήταν υποσιτισμένα και πολύ βρώμικα, ενώ μαζί τους ήταν κι ένα νήπιο δύο ετών.

Όλα τα παιδιά διακομίστηκαν σε τοπικά νοσοκομεία και η υπηρεσία προστασίας ανηλίκων έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα.

Τίποτα δεν πρόδιδε αυτό που γινόταν στο σπίτι της οδού Μούιρ Γουντς στην Καλιφόρνια. Τρία αυτοκίνητα ήταν παρκαρισμένα στο γκαράζ, κι ένα λεωφορειάκι. Οι κουρτίνες ήταν τραβηγμένες κι από τη σχισμή μια κουρτίνας φαινόταν ένα χριστουγεννιάτικο στολίδι.

Το σπίτι και ο κήπος ήταν καθαρά και προσεγμένα, ενώ οι γείτονες δεν είχαν καταλάβει το παραμικρό.

Η οικογένεια ζούσε στο Πέρις από το 2010 όταν και μετακόμισε από το Τέξας. Ο πατέρας είχε κηρύξει πτώχευση δύο φορές, ενώ τη δεύτερη φορά που κήρυξε πτώχευση εργαζόταν με σχετικά καλό μισθό ως μηχανικός στην εταιρεία αεροναυπηγικής και αμυντικής τεχνολογίας Northrop Grumman.

Ο ίδιος εμφανιζόταν ως διευθυντής ενός ιδιωτικού σχολείου, το οποίο λειτουργούσε στη διεύθυνση της κατοικίας του, δηλαδή ως ο διευθυντής του σχολείου που λειτουργούσε για τα παιδιά του.

Το σχολείο άνοιξε τον Μάρτιο του 2011 κι έχει εγγεγραμμένους έξι μαθητές διαφορετικών ηλικιών. Οι γονείς του Τέρπιν δήλωσαν ότι τα εγγόνια τους λάμβαναν κατ’ οίκον διδασκαλία και δεν είχαν δει την οικογένεια τα τελευταία τέσσερα με πέντε χρόνια.

Στο λογαριασμό μάλιστα του Τέρπιν στο Facebook υπάρχουν πολλές οικογενειακές φωτογραφίες στις οποίες τα 13 παιδιά εμφανίζονται χαμογελαστά να φορούν τα ίδια ακριβώς ρούχα και να έχουν το ίδιο ακριβώς κούρεμα.

Τα παιδιά έμοιαζαν με κλώνους των γονιών τους, αλλά τίποτα δε μαρτυρούσε στις φωτογραφίες τη φρικτή πραγματικότητα.

«Είχα δει δύο ή τρεις εφήβους πέρσι να κουρεύουν τους θάμνους και να τοποθετούν χριστουγεννιάτικα στολίδια. Δεν θα πίστευα ποτέ ότι συνέβαινε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο Χούλιο Ράιες, ένας 38χρονος γείτονας στη γειτονιά της Καλιφόρνια. «Είμαι σοκαρισμένος», πρόσθεσε.

«Δεν τους είχαμε δει ποτέ να πηγαίνουν επίσκεψη ούτε είχαμε δει κανέναν να μπαίνει στο σπίτι», επεσήμανε ένας άλλος γείτονας.

Η 50χρονη Κίμπερλι Μίλιγκαν, που μένει στο απέναντι σπίτι, δήλωσε στους Los Angeles Times ότι η οικογένεια έμοιαζε περίεργη και ότι απορούσε γιατί τα παιδιά δεν έβγαιναν ποτέ να παίξουν στον κήπο.

«Γνώριζα ότι λάμβαναν διδασκαλία κατ’ οίκον. Φαινόταν ότι κάτι δεν πάει καλά, όμως δεν θέλεις ποτέ να πιστέψεις κάτι κακό για τους ανθρώπους», πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top