Η άγνωστη ζωή του Τραμπ στον Λευκό Οίκο: «Φοβάται ότι θα τον δηλητηριάσουν, κοιμάται χωριστά από τη Μελάνια»

Βιβλίο φωτιά για τον Αμερικανό πρόεδρο - Πρώτη ενημέρωση: 04-01-2018 23:56

Σάλο έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ ένα νέο βιβλίο για τη ζωή του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο που αποκαλύπτει άγνωστες λεπτομέρειες για όσα συμβαίνουν πίσω από τις κλειστές πόρτες της προεδρικής κατοικίας.

«Φωτιά και Θυμός: Μέσα στο Λευκό Οίκο του Τραμπ», είναι ο τίτλος του βιβλίου του Μάικλ Γουλφ, πρώην αρθρογράφου του Guardian και βιογράφου του Ρούπερτ Μέρντοχ, αποσπάσματα του οποίου δημοσίευσε η βρετανική εφημερίδα και το αμερικανικό περιοδικό New York Magazine.

Όπως αναφέρει το βιβλίο κανείς από το επιτελείο του Τραμπ, ούτε καν ο ίδιος δεν περίμενε τη νίκη και δεν την ήθελε κιόλας.

«Δεν σκέφτομαι την ήττα, γιατί δεν πρόκειται για ήττα, έχουμε σίγουρα κερδίσει», έλεγε ο Τραμπ σε συνεργάτες του, σύμφωνα με το βιβλίο, βέβαιος πως δεν υπήρχε περίπτωση να κερδίσει την προεδρία.

«Από την στιγμή που θα έχανε, ο Τραμπ θα ήταν και απίστευτα διάσημος, αλλά και ένας μάρτυρας της διεφθαρμένης Χίλαρι. Η κόρη του Ιβάνκα και ο γαμπρός του Τζάρνετ θα ήταν διεθνείς σελέμπριτις. Ο Στιβ Μπάνον θα είναι ο ντε φάκτο ηγέτης του tea-party. Η Κέλιαν Κονγουέι θα ήταν σταρ της καλωδιακής. Η Μελάνια, που είχε πάρει από όλους διαβεβαιώσεις πως ο άντρας της δεν θα γινόταν πρόεδρος, θα μπορούσε να επιστρέψει στη ζωή της. Η ήττα θα λειτουργούσε τέλεια για όλους. Η ήττα ήταν νίκη», αναφέρει το βιβλίο. 

Αποκαλυπτικά είναι τα όσα αναφέρει για το βράδυ που ανακοινώθηκε η νίκη του Τραμπ.

«Λίγο αφότου το βράδυ των εκλογών διαφάνηκε η ισχυρή πιθανότητα νίκης, ο γιος του Τραμπ, Ντόναλντ Τζούνιορ είπε σε φίλους του ότι ο πατέρας του έμοιαζε σαν να είχε δει φάντασμα. Η Μελάνια έκλαιγε και όχι από χαρά».

Ο συγγραφέας ασχολείται διεξοδικά και με την Ιβάνκα Τραμπ, επισημαίνοντας ότι τόσο αυτή, όσο και ο σύζυγός της, Τζάρεντ, έχουν κάνει συμφωνία για να βάλει υποψηφιότητα για την προεδρία η κόρη του Αμερικανού προέδρου.

«Αν κάποια στιγμή στο μέλλον υπάρξει η ευκαιρία, τότε αυτή θα είναι που θα γίνει υποψήφια πρόεδρο. Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος, δηλώνει η Ιβάνκα, δεν θα είναι η Χίλαρι Κλίντον, θα είναι η Ιβάνκα Τραμπ», γράφει ο Γουλφ. 

Το βιβλίο περιέχει και πιπεράτες λεπτομέρειες για τα ενδότερα του Λευκού Οίκου, αποκαλύπτοντας ότι ο Ντόναλντ Τραμπ αν δεν έτρωγε κάθε βράδυ με τον πρώην σύμβουλό του Στιβ Μπάνον, κλειδωνόταν στο δωμάτιό του κι έτρωγε τσίζμπεργκερ, βλέποντας στην τηλεόραση τρία κανάλια ταυτόχρονα, ενώ μιλούσε με φίλους του στο τηλέφωνο.

Σύμφωνα με το βιβλίο έχει βάλει επίσης μια έξτρα κλειδαριά στην πόρτα του δωματίου του και έβαζε τις φωνές στο προσωπικό του Λευκού Οίκου που πήγαινε να το τακτοποιήσει.

«Αν το πουκάμισό μου είναι στο πάτωμα, είναι γιατί το θέλω στο πάτωμα», λέγεται πως είπε κάποτε.

Είχε δώσει επίσης εντολή στο προσωπικό να μην αγγίζει ποτέ τα πράγματά του και ειδικά την οδοντόβουρτσά του, καθώς φοβάται ότι μπορεί να τον δηλητηριάσουν.

Επίσης σύμφωνα με τον Γουλφ, Ντόναλντ και Μελάνια κοιμούνται σε χωριστά κρεβάτια και οι σχέσεις τους δεν είναι καθόλου θερμές.

Οι αποκαλύψεις όμως για τον Στιβ Μπάνον που γίνονται στο βιβλίο είναι αυτές που προκάλεσαν πολιτικό σεισμό.

Ο πρώην σύμβουλος του Τραμπ φέρεται να κατηγορεί τον γιο του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ για προδοσία επειδή συναντήθηκε με μια Ρωσίδα δικηγόρο που θα του παρέδιδε επιβαρυντικές για τη Χίλαρι Κλίντον πληροφορίες πριν από τις αμερικανικές εκλογές.

«Τα τρία σημαντικότερα πρόσωπα της εκστρατείας σκέφτηκαν ότι θα ήταν καλή ιδέα να συναντηθούν με μια ξένη κυβέρνηση στον ουρανοξύστη Τραμπ, στην αίθουσα συσκέψεων του 25ου ορόφου, χωρίς την παρουσία δικηγόρων. Δεν είχαν δικηγόρους» λέει ο Μπάνον στον Μάικλ Γουλφ και συνεχίζει:

«Ακόμα κι αν πιστεύετε ότι δεν ήταν προδοσία, ότι δεν ήταν κάτι το αντιπατριωτικό ή μια ανοησία και εγώ πιστεύω ότι ήταν όλα αυτά, θα έπρεπε να καλέσετε το FBI αμέσως. Ο δρόμος προς τον Τραμπ περνά απευθείας από τον Πολ Μάναφορτ, τον Ντον Τζ. και τον Τζάρεντ Κούσνερ».

Πάντως ο Ντόναλντ Τραμπ διαψεύδει τα όσα ισχυρίζεται ο πρώην στενός του συνεργάτης, απαντώντας του σε σκληρό ύφος:

«Ο Στιβ Μπάνον δεν έχει καμία σχέση με μένα, ούτε με την προεδρία μου. Όταν απολύθηκε, δεν έχασε μόνο τη δουλειά του, έχασε και το μυαλό του. Ο Στιβ ήταν ένας υπάλληλος που εργάστηκε για μένα αφού είχα ήδη κερδίσει το χρίσμα, επικρατώντας ενάντια σε 17 υποψηφίους, που συχνά είχαν χαρακτηριστεί ως οι πιο ταλαντούχοι που είχαν καταθέσει υποψηφιότητα για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος. Τώρα, που είναι μόνος του, ο Στιβ μαθαίνει ότι το να κερδίζει κανείς δεν είναι τόσο εύκολο, όσο το έκανα να φαίνεται. Ο Στιβ είχε ελάχιστη σχέση με την ιστορική μας νίκη, που οφείλεται στους ξεχασμένους άνδρες και γυναίκες αυτής της χώρας. Ωστόσο, ο Στιβ είχε άμεση σχέση με την απώλεια της θέσης της Γερουσίας στην Πολιτεία της Αλαμπάμα που κρατούσαν για περισσότερο από 30 χρόνια οι Ρεπουμπλικάνοι. Ο Στιβ δεν εκπροσωπεί τη βάση μου – βρίσκεται απλώς σε αυτήν για τον εαυτό του. Ο Στιβ προσποιείται ότι βρίσκεται σε πόλεμο με τα μέσα ενημέρωσης, που χαρακτηρίζει αντιπολίτευση, όμως περνούσε το χρόνο του στο Λευκό Οίκο διαρρέοντας ψευδείς πληροφορίες στα μέσα ενημέρωσης για να παρουσιάζει τον εαυτό του πολύ πιο σημαντικό από όσο ήταν. Είναι το μόνο πράγμα που κάνει καλά. Ο Στιβ σπάνια ήταν σε κατ’ ιδίαν συνάντηση μαζί μου και απλά προσποιείται ότι είχε επιρροή για να ξεγελάσει κάποιους ανθρώπους, που δεν είχαν πρόσβαση και κανένα στοιχείο, τους οποίους ξεγέλασε να γράψουν βιβλία γεμάτα ψέματα».

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top