Έχετε δει μπλε χιόνι; Κι όμως υπάρχει - Δείτε πού

Τα περισσότερα δείγματα είχαν ένα ελαφρύ κυανό χρώμα, αν και ορισμένα ήταν μωβ - Οι Αρχές διεξάγουν έρευνα για το περιστατικό

Ασύλληπτο κι όμως αληθινό! Οι κάτοικοι της Αγίας Πετρούπολης ήρθαν αντιμέτωποι με ένα σπάνιο θέαμα. Αντί να δουν «άσπρη μέρα» από το χιόνι που κάλυψε την περιοχή… είδαν μπλε!

Το μπλε χιόνι προκάλεσε έκπληξη αλλά και ανησυχία. Χιλιάδες χρήστες σχολίασαν το πρωτόγνωρο φαινόμενο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κάποιοι άλλοι φοβήθηκαν μήπως το χιόνι είναι μολυσμένο με τοξίνες.

Μάλιστα, ήταν τέτοιος ο πανικός που επιστρατεύτηκε η αρμόδια υπηρεσία Περιβάλλοντος στέλνοντας συνεργεία για να συλλέξουν δείγματα, τα οποία εστάλησαν για εργαστηριακή ανάλυση. Όπως είπαν οι αρμόδιοι, τα περισσότερα δείγματα είχαν ένα ελαφρύ κυανό χρώμα, αν και ορισμένα ήταν μωβ. Οι Αρχές διεξάγουν έρευνα για το περιστατικό.

Ορισμένοι θεωρούν ότι το χρώμα του χιονιού οφείλεται στην κατεδάφιση του χημικού-φαρμακευτικού ερευνητικού ινστιτούτου της ρωσικής μεγαλούπολης. Ειδικοί ανέφεραν σύμφωνα σε τοπικά ΜΜΕ, ότι το χρώμα μπορεί να προκλήθηκε από κοβάλτιο -ένα σιδηρομαγνητικό μέταλλο- ή από κυανό του μεθυλενίου, μια ουσία με φαρμακευτικές εφαρμογές.

Μπλε χιόνι είχε ρίξει τον Φεβρουάριο του 2015 και σε μια άλλη ρωσική πόλη, το Τσελιαμπίνσκ στα Ουράλια όρη. Η έρευνα των Αρχών είχε δείξει τότε ότι το μπλε χρώμα οφειλόταν σε βαφές που χρησιμοποιούνται για τα πασχαλινά αυγά, οι οποίες είχαν εισέλθει στο σύστημα εξαερισμού ενός εργοστασίου και εξαπλώθηκαν σ’ ολόκληρη την περιοχή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top