To μικρότερο κινητό του κόσμου – Έχει το μέγεθος αντίχειρα και ζυγίζει μόλις 13 γραμμάρια

Πότε βγαίνει στις αγορές και πόσο θα κοστίζει

Mπορεί η τάση διεθνώς να «θέλει» τα κινητά να κυκλοφορούν σε όλο και μεγαλύτερα μεγέθη, ωστόσο η βρετανική εταιρία Zanco, αποφάσισε να κάνει «επανάσταση», κυκλοφορώντας το μικρότερο κινητό στον κόσμο!

fully functioning zanco tiny t1 is the world's smallest phone from designboom on Vimeo.

 

Πόσο μικρό; Με ύψος μόλις 46,7 χιλιοστών (λίγο πάνω από 4,5 εκατοστά), πλάτος 21 χιλιοστών (δύο εκατοστά) και βάρος μόλις 13 γραμμαρίων, το… μίνι κινητό έχει το μέγεθος ενός αντίχειρα και λειτουργεί στο δίκτυο δεύτερης γενιάς (2G).

Η οθόνη της συσκευής είναι μόνο μισή ίντσα και διαθέτει ανάλυση 64Χ32, ενώ η μπαταρία είναι 200 mΑh και φορτίζεται μέσω θύρας micro USB, επιτρέποντας 180 λεπτά ομιλίας ή τρεις μέρες σε αναμονή (standby).

Και μπορεί να σας φαίνεται μικρό στο μάτι, αλλά το Zanco Tiny t1, αν εξαιρέσουμε ότι δε μπορεί να μπει στα social media (Facebook, Twitter, Instagram κτλ),  καθώς δε συνδέεται στο Internet μπορεί να κάνει όλα τα υπόλοιπα, όπως για παράδειγμα το να πάρει τηλέφωνο ή να στείλει γραπτό μήνυμα.

Η ανάπτυξη του τηλεφώνου έγινε μέσω καμπάνιας συλλογής χρημάτων στο διαδικτυακό τόπο Kickstarter. Η Zanco το πρωθεί ως το τέλειο τηλέφωνο για «μπακ-απ», καθώς και για κάθε περίσταση που ο χρήστης δεν θέλει να κουβαλάει μαζί του μια μεγάλη συσκευή, π.χ. ενώ αθλείται κάνοντας τζόκινγκ, ποδήλατο κ.α.

Οι πωλήσεις του τηλεφώνου αναμένεται να αρχίσουν το Μάιο 2018 σε τιμή κοντά στις 40 λίρες, περίπου δηλαδή 45 ευρώ.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top