Αυτοί είναι οι δύο συλληφθέντες στη Μελβούρνη! Για σκόπιμη ενέργεια κάνει λόγο η αστυνομία

14 οι τραυματίες, αρκετοί σε κρίσιμη κατάσταση

Για σκόπιμη ενέργεια κάνει πλέον λόγο η αστυνομία της Μελβούρνης, για το περιστατικό που σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στο κέντρο της Μελβούρνης όταν αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς τραυματίζοντας 14 ανθρώπους.

Ωστόσο η αστυνομία δεν κάνει λόγο ακόμα για τρομοκρατική ενέργεια, καθώς οι έρευνες βρίσκονται ακόμα σε πολύ πρώιμο στάδιο.

Διαβάστε επίσης: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς στη Μελβούρνη – Πολλοί οι τραυματίες

Επιβεβαίωσε πάντως ότι έχουν συλληφθεί δύο άνδρες, ο οδηγός και ο συνοδηγός του λευκού τζιπ, ενώ τόνισε ότι οι τραυματίες είναι 14, από τους οποίους αρκετοί είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Ανάμεσά τους είναι ένα παιδί προσχολικής ηλικίας που νοσηλεύεται με σοβαρά τραύματα.

Όπως έγινε γνωστό το αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε ανυποψίαστους ανθρώπους που περπατούσαν στους δρόμους. Το τζιπάκι μετά από μια τρελή πορεία σταμάτησε πάνω σε μια στάση του τραμ. Όλα έγιναν μπροστά από τον σιδηροδρομικό σταθμό της Φλίντερς Στριτ.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή και δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια τρένων και λεωφορείων. 

Αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στο ABC περιέγραψε τις στιγμές τρόμου στο κέντρο της Μελβούρνης.

«Άνθρωποι εκτοξεύονταν στον αέρα καθώς το αυτοκίνητο έπεφτε πάνω τους. Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Δεν μπορώ να σταματήσω να τρέμω», είπε και πρόσθεσε:

«Το μόνο που άκουγες ήταν μπανγκ, μπανγκ, μπανγκ. Το αυτοκίνητο έτρεχε με 80 χλμ. την ώρα. Το μόνο που μπορούσες να ακούσεις ήταν ο ήχος του αυτοκινήτου να χτυπάει πεζούς και ουρλιαχτά».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top