70 χρόνια Ferrari! Η κόκκινη «βασίλισσα» μεγάλωσε και το γιορτάζει

Εγκαίνια έκθεσης στο Μουσείο Design του Λονδίνου

H Ferrari έκλεισε τα 70 χρόνια της και το γιορτάζει. Για πρώτη φορά λοιπόν τα σπορ υπεραυτοκίνητα αλλά και αναμνηστικά παρουσιάζονται εκτός της έδρας της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας  σε έκθεση στο Μουσείο Design του Λονδίνου.

70 χρόνια πάθους και ιστορίας ξεδιπλώνονται στην έκθεση «Ferrari: Under the Skin».

Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά  μια μεγάλη συλλογή 70 κλασικών και σύγχρονων αυτοκινήτων μεταξύ των οποίων και μία ρέπλικα του μοντέλου του 1947, 125 S, της πρώτης Ferrari που κατασκευάστηκε.

Η ιστορία της  ξεκίνησε στις 12 Μαρτίου του 1947, σε ένα μικρό εργοστάσιο στην Ιταλία, το οποίο προσπαθούσε να αναγεννηθεί μέσα από την καταστροφή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Ιταλός οδηγός αγώνων Έντσο Φεράρι και μια μικρή ομάδα αποφάσισαν να δημιουργήσουν το σούπερ αγωνιστικό αυτοκίνητο και τα κατάφεραν .

Οι επισκέπτες του Μουσείου έχουν επίσης τη δυνατότητα να δουν φωτογραφίες διάσημων καλλιτεχνών  μαζί με τα μοντέλα της Ferrari όπως οι  Μάιλς Ντέιβις, Κλιντ Ίστγουντ και Μπριζίτ Μπαρντό.

Στα εκθέματα περιλαμβάνονται πρωτότυπα σχέδια, χειρόγραφες επιστολές από τον ίδιο τον Έντσο Φεράρι, καθώς και τρόπαια από πρωτιές σε πολυάριθμους αγώνες. Η αξία των συγκεκριμένων supercars αγγίζει τα 140 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top