Θρίλερ με πτώματα που ξεβράζονται σε ακτές της Ιαπωνίας

Έχουν σχέση με την κρίση στην κορεατική χερσόνησο;

To πρωί της Δευτέρας εντοπίστηκαν 8 πτώματα σχεδόν σε πλήρη αποσύνθεση, σε μικρό ξύλινο σκάφος σε παραλία της Ιαπωνίας.

Σύμφωνα με την ακτοφυλακή, το σκάφος βρισκόταν περίπου 70 χιλιόμετρα βόρεια από μια μαρίνα, στην οποία, την περασμένη εβδομάδα, 8 άντρες δήλωσαν ότι κατάγονται από τη Βόρεια Κορέα. Όπως αναφέρει η αστυνομία, πιθανότατα πρόκειται για ψαράδες που έφτασαν στην Ιαπωνία, εξαιτίας προβλήματος στο αλιευτικό τους.

Η ακτοφυλακή, παρ’ όλ’ αυτά, διεξάγει έρευνα για να ανακαλύψει την ταυτότητα και την καταγωγή τους.

Μυστήριο με άλλα δυο πτώματα

Το Σαββατοκύριακο, ξανά στη θάλασσα της Ιαπωνίας, βρέθηκαν τα οστά δυο ακόμα αντρών. Οι ταυτότητές τους παραμένουν άγνωστες, ωστόσο είναι αρκετά πιθανό να είναι Βορειοκορεάτες, καθώς σε κοντινό σημείο ανακαλύφθηκαν σωσίβια με κορεατικά γράμματα πάνω τους και βορειοκορεατικά πακέτα τσιγάρων.

Τα στοιχεία αυτά έρχονται στην επιφάνεια την ώρα που η ένταση στην κορεατική χερσόνησο κλιμακώνεται όλο και περισσότερο.

«Η Βόρεια Κορέα πιέζει υπερβολικά τους ανθρώπους να αλιεύουν περισσότερα ψάρια για να αντισταθμίσει τις ελλείψεις» είπε ο Σέο Γιου-σουκ, ερευνητής στο Ίδρυμα Βορειοκορεατικών Μελετών στη Σεούλ. Αυτές οι ελλείψεις τροφίμων ευθύνονται πιθανότερα για μια σειρά ναυτικά δυστυχήματα στα οποία εμπλέκονται βορειοκορεατικά σκάφη.

Κάτι τέτοιο, ωστόσο, δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί και οι έρευνες συνεχίζονται.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top