Βρήκαν τη Χαμένη Ατλαντίδα; Συγκλονιστική ανακάλυψη στο βυθό λίμνης στην Τουρκία

Ενθουσιασμένοι οι αρχαιολόγοι από τα ευρήματα

Βρισκόμαστε άραγε κοντά στη λύση ενός από τα μεγαλύτερα μυστήρια του κόσμου; Είμαστε ένα βήμα πριν μάθουμε τελικά τι συνέβη με τη Χαμένη Ατλαντίδα; Αυτό υποστηρίζουν Τούρκοι αρχαιολόγοι, οι οποίοι βρήκαν στο βυθό της λίμνης Βαν ερείπια ενός κάστρου 3.000 ετών και εκτιμούν ότι πρόκειται για την πολιτεία την οποία μνημόνευσε ο Πλάτωνας.

Οι έρευνες στη λίμνη Βαν, που έχει μήκος 119 χλμ., εμβαδόν 3.755 τ.χλμ. και μέγιστο βάθος 451 μέτρα μετρούν ήδη μια δεκαετία, όμως μέχρι στιγμής δεν είχαν αποδώσει καρπούς.

Μέχρι πρόσφατα όμως, που οι Τούρκοι αρχαιολόγοι εντόπισαν ένα κάστρο που βρίσκεται σε καλή κατάσταση, ενώ τα τείχη του έχουν ύψος μέχρι και τέσσερα μέτρα.

Εκτιμάται ότι το κάστρο αυτό κατασκευάστηκε την Εποχή του Σιδήρου, ως μέρος του πολιτισμού των Urartu, γνωστό και ως Βασίλειο του Βαν, που χρονολογείται μεταξύ 9ου και 6ου π.Χ αιώνα.

Οι αρχαιολόγοι που έλαβαν μέρος στην εξερεύνηση της λίμνης παραδέχτηκαν ότι στόχος τους δεν ήταν να βρουν τη Χαμένη Ατλαντίδα, αλλά το… τέρας της λίμνης Βαν, ένα μυθικό πλάσμα, παρόμοιο με το τέρας του Λοχ Νες.

 «Υπήρχε μια φήμη πως ίσως υπήρχε κάτι κάτω από το νερό αλλά οι περισσότεροι αρχαιολόγοι και υπεύθυνοι μουσείων μας είπαν πως δεν θα βρούμε τίποτα», λέει στην τουρκική Daily Sabah, ο επικεφαλής των δυτών Tahsin Ceylan.

Το επίπεδο της λίμνης έχει αλλάξει πολύ στο πέρασμα των ετών, όμως οι ερευνητές πιστεύουν ότι στο παρελθόν ευημερούσε εκεί ένας μεγάλος πολιτισμός.

«Αρχαιολόγοι θα έρθουν για να εξετάσουν την ιστορία του και να δώσουν πληροφορίες. Εντοπίσαμε την ακριβή τοποθεσία του και το φωτογραφήσαμε, κάνοντας πρόοδο στην έρευνα. Πλέον πιστεύουμε πως ανακαλύψαμε μια νέα περιοχή για μελέτη από τους αρχαιολόγους και τους ιστορικούς», δήλωσε ο Ceylan.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top