Σκηνές αλλοφροσύνης στη Νέα Υόρκη – Η δραματική διάσωση μαθητών μέσα από σχολικό λεωφορείο

Το εμβόλισε με το φορτηγό του ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης

Κόβουν την ανάσα τα πλάνα που μετέδωσε το Associated Press από τις προσπάθειες αστυνομικών και απλών πολιτών να απεγκλωβίσουν μέσα από σχολικό που εμβόλισε το φορτηγάκι του τρομοκράτη της Νέας Υόρκης, μικρούς μαθητές.

Όπως έγινε γνωστό, κατά τη διάρκεια της τρελής πορείας που κατέγραψε το λευκό φορτηγό που είχε νοικιάσει ο  Sayfullo Saipov, σκορπώντας το θάνατο στο κέντρο της Νέας Υόρκης, εμβόλισε ένα σχολικό λεωφορείο γεμάτο μικρούς μαθητές κι έτσι δεν σκότωσε ακόμα περισσότερους ανθρώπους.

Διαβάστε επίσης: Πανικός στη Νέα Υόρκη! Αυτός είναι ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης

Φορτηγό έπεσε σε πεζούς στο Μανχάταν - 8 οι νεκροί

Μανχάταν: Αυτόπτες μάρτυρες σοκάρουν με τις περιγραφές τους - "Το σκυλί μου με τράβηξε στο διπλανό τετράγωνο 10 λεπτά πριν την επίθεση"

Είναι αυτός ο δράστης του Μανχάταν;

Στο βίντεο θα δείτε τον οδηγό σε κατάσταση σοκ να καλεί σε βοήθεια για να απεγκλωβιστούν οι μαθητές και οι δάσκαλοί τους.

Δύο μαθητές και δύο ενήλικοι μεταφέρθηκαν αμέσως στο νοσοκομείο, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η κατάσταση του ενός μαθητή είναι κρίσιμη.

Μετά τη σύγκρουση με το σχολικό ο Saipov βγήκε από το φορτηγάκι του και άρχισε να τρέχει, κρατώντας στο ένα χέρι ένα όπλο του paintball και στο άλλο ένα όπλο που έριχνε πλαστικές σφαίρες, φωνάζοντας Allahu Akbar.

Αστυνομικοί τον πυροβόλησαν στην κοιλιά και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και πλέον αναμένουν να συνέλθει για να του πάρουν κατάθεση.

Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν στο σημείο ήταν σκηνές πανικού. Παιδιά που είχαν βγει στους δρόμους για το Halloween και γυναίκες να ουρλιάζουν, πτώματα παντού στο δρόμο, αίματα και θάνατος.

Με το που έγινε γνωστή η ταυτότητα του δράστη, άνθρωποι που γνώριζαν τον 29χρονο έκαναν λόγο για έναν ήσυχο άνθρωπο, που δεν είχε προκαλέσει προβλήματα.

Εδώ και δέκα χρόνια ζούσε στις ΗΠΑ, αρχικά στη Φλόριντα και μετέπειτα στο Νιου Τζέρσεϊ και οι αρχές εκτιμούν ότι ενήργησε ως μοναχικός λύκος. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top