Φορτηγό έπεσε σε πεζούς στο Μανχάταν - 8 οι νεκροί

Αυτόπτες μάρτυρες άκουσαν τον δράστη να φωνάζει "Allahu Akbar" - Νέα Ενημέρωση 23:43

Πυροβολισμοί στο νότιο Μανχάταν σημειώθηκαν ανήμερα της γιορτής του Χαλοουίν, που γιορτάζεται στις ΗΠΑ κυρίως από παιδιά. Αξίζει, μάλιστα, να αναφερθεί ότι στην περιοχή υπάρχει σχολείο, οι μαθητές του οποίου θα σχολούσαν λίγα λεπτά αργότερα από την ώρα της επίθεσης. 

Διαβάστε επίσης: Είναι αυτός ο δράστης του Μανχάταν;

Συγκεκριμένα, φορτηγό χτύπησε πεζούς και ποδηλάτες σε κεντρικό δρόμο κι έπειτα έπεσαν πυροβολισμοί το απόγευμα της Τρίτης, αφήνοντας πίσω τους περισσότερους από 12 τραυματίες, ανάμεσά τους κι ένας αστυνομικός, στην πολύ δημοφιλή περιοχή Tribeca, κοντά στο μνημείο για τα θύματα της επίθεσης της 11ης Σεπτεμβρίου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα δυο όπλα με τα οποία εθεάθη ο δράστης ήταν ψεύτικα κι ότι οι πυροβολισμοί ακούστηκαν από τα όπλα της αστυνομίας. 

 

 

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Bill de Blasio, σε ομιλία του, επιβεβαίωσε ότι οι νεκροί είναι 8 κι ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση. Ο κυβερνήτης της πολιτείας, από τη μεριά του, τόνισε ότι "δεν πρέπει να τους αφήσουμε να νικήσουν". 

 

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης επιβεβαίωσε ότι συνελήφθη ο οδηγός του φορτηγού, ο οποίος πυροβολήθηκε στο πόδι, ωστόσο οι έρευνες συνεχίζονται αδιάκοπα. Το φορτηγό ήταν νοικιασμένο. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι ήταν από τη Μέση Ανατολή, η πληροφορία αυτή, ωστόσο, δεν επιβεβαιώνεται από τις αρχές. 

 

 

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι άκουσαν τον δράστη να φωνάζει "Allahu Akbar".

Διαβάστε επίσης: Μανχάταν: Αυτόπτες μάρτυρες σοκάρουν με τις περιγραφές τους - "Το σκυλί μου με τράβηξε στο διπλανό τετράγωνο 10 λεπτά πριν την επίθεση"

Στην περιοχή έσπευσε και ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Andrew Cuomo.

Ήρωας της ημέρας ο οδηγός ενός σχολικού λεωφορείου, που μπλόκαρε τον δρόμο του φορτηγού, ώστε να μην μπορέσει να σκοτώσει περισσότερο κόσμο. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top