Το ξέρατε ότι η καφετιέρα σας μπορεί να αποτελεί κίνδυνο για την κυβέρνηση των ΗΠΑ;

Έτσι, τουλάχιστον, υποστηρίζει ένας Γερουσιαστής της αμερικανικής κυβέρνησης

Γερουσιαστής υποστηρίζει ότι η καφετιέρα ριχνει κυβερνηση

Σίγουρα έχετε μια καφετιέρα στο άμεσο περιβάλλον σας. Μπορεί να έχετε και δύο. Στο σπίτι ή στο γραφείο σας.

Μπορεί αυτή η καφετιέρα να γίνει αδυσώπητο φονικό όπλο για τη δημόσια ασφάλεια;

Ναι, σύμφωνα με τον Αμερικανό Γερουσιαστή Cory Gardner.

Αν η καφετιέρα σας είναι «έξυπνη» και συνδέεται στο διαδίκτυο, τότε μπορεί άθελά σας να δώσετε πάτημα σε έναν χάκερ, που θα διαλύσει τις κρατικές υπηρεσίες των ΗΠΑ. O Gardner υποστηρίζει ότι στο πλαίσιο του «Διαδικτύου των Πραγμάτων» (Internet of Things), εκεί που τα αντικείμενα της καθημερινότητάς μας, όπως το ψυγείο και η τοστιέρα μας συνδέονται στο διαδίκτυο, όλοι πρέπει να είμαστε καχύποπτοι και να καλύπτουμε τα νώτα μας. Μάλιστα, ο Γερουσιαστής επιθυμεί, σύμφωνα με την Daily Mail, να προωθήσει νομοθεσία για ένα ασφαλές Διαδίκτυο των Πραγμάτων, ειδικά μέσα στον Λευκό Οίκο και στα γραφεία της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Στο νομοσχέδιο αυτό, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι οι κρατικές υπηρεσίες των ΗΠΑ θα πρέπει να προμηθεύονται ηλεκτρικές συσκευές με συγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές και στάνταρ, ώστε να μη δώσουν πρόσβαση σε κάποιον χάκερ.

«Αυτές οι συσκευές του Διαδικτύου των Πραγμάτων μπορούν να παραβιασθούν από χάκερ. Μπορείς να προσπαθήσεις να ελέγξεις συστήματα και όργανα μέσω αυτών. Και σίγουρα μπορείς να διαβάζεις τι κάνουν οι άνθρωποι που τις έχουν, ακόμη και να ακούσεις και μια συνομιλία που έχουν», δήλωσε ο Gardner χαρακτηριστικά.

Ακόμα πιο επικίνδυνες, σύμφωνα με τον Γερουσιαστή, είναι οι συσκευές που εισάγονται από το εξωτερικό, καθώς κρύβουν ακόμα περισσότερους κινδύνους ασφαλείας.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top