Κυκλώνας «Ίρμα»: Σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά του – Έφτασε σε Κόυβα και Μπαχάμες!

Δείτε το βίντεο

Πόλη - «φάντασμα» θυμίζει το Μαϊάμι της Φλόριντα που με κομμένη την ανάσα περιμένει το χτύπημα του τυφώνα «Ίρμα».

Ουρές χιλιομέτρων στους δρόμους που οδηγούν στην έξοδο. Έκλεισε και η Ντίσνεϊλαντ!

Αιχμάλωτη στη δύνη του φονικού τυφώνα Ίρμα και η Κούβα. Η θάλασσα βγήκε στη στεριά.

«Κόλαση, πίσσα σκοτάδι, ο άνεμος ούρλιαζε»: Με αυτό το γλαφυρό και δραματικό τρόπο περιέγραψε ο ανταποκριτής του CNN Πάτρικ Οπμαν, το εφιαλτικό πέρασμα του Ιρμαγγεδών.

Σχεδόν 10.000 ξένοι επισκέπτες και πολλές χιλιάδες Κουβανοί τουρίστες απομακρύνθηκαν και μεταφέρθηκαν στο νότιο και ανατολικό τμήμα της χώρας

Ο τυφώνας Ίρμα χτύπησε νότια της Κούβας και βόρεια στις Μπαχάμες. Έπεσε στην «κατηγορία 4» και κατευθύνεται προς τη Φλόριντα. Και δεν είναι ο μόνος τυφώνας, ακολουθεί ο τυφώνας Χοσέ, μία τροπική καταιγίδα της κλίμακας 4.

Στο μάτι του τυφώνα και το δελφινάριο  σε βόρειο νησί της χώρας. Οι εκπαιδευτές αφού τα τύλιξαν πρώτα σε υγρές πετσέτες, τα έβαλαν σε ελικόπτερο και τα μετέφεραν σε ασφαλείς πισίνες.

Στο Μαϊάμι φυγάδευσαν τα φλαμίνγκος. Οι κάτοικοι «ασφάλισαν» τα σπίτια τους. Οι αρχές φρόντισαν να μην μείνουν μόνοι και απροστάτευτοι  οι άστεγοι.

Όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο, περισσότεροι από 14.000 Αμερικανοί στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στο Πουέρτο Ρίκο, στις αμερικανικές Παρθένες Νήσους και στη Φλόριντα για να συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις διάσωσης και εκκένωσης. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top