Ανατριχιαστική ομολογία: «Σχεδιάζαμε πολύ μεγάλο χτύπημα στη Βαρκελώνη»

Ύποπτος των επιθέσεων στην Καταλονία έσπασε τη σιωπή του στις αρχές - Πρώτη ανάρτηση; 22-08-2017 19:24

Λίγες ώρες μετά τον θάνατο του μακελάρη της Βαρκελώνης, Γιουνές Αμπουγιακούμπ, ένας από τους τέσσερις υπόπτους των επιθέσεων στην Καταλονία, ο Μοχάμεντ Χούλι Τσεμλάλ, ομολόγησε ενώπιον ενός δικαστή σήμερα Τρίτη ότι ο ισλαμιστικός πυρήνας, στον οποίο συμμετείχε, προετοίμαζε μια επίθεση πολύ μεγαλύτερης κλίμακας με τη χρήση εκρηκτικών υλών.

Στις δύο επιθέσεις στον πεζόδρομο Λας Ράμπλας και στην Καμπρίλς σκοτώθηκαν 15 άνθρωποι και περισσότεροι από 120 τραυματίστηκαν.

Δείτε επίσης: Η Γαλλία δεν γνώριζε για τους τρομοκράτες της Βαρκελώνης

Δείτε επίσης: Νεκρός ο οδηγός του βαν της Λας Ράμπλας! Αδιάκοπες οι έρευνες για τα χτυπήματα στην Καταλονία- "Κλειδί" η πόλη Αλκανάρ

Δείτε επίσης: «Η Λας Ράμπλας κλαίει, είναι όμως ζωντανή»- Παγκόσμια συγκίνηση για την Ισπανία

Η κατάθεση του Μοχάμεντ Χούλι Τσεμλάλ, που τραυματίστηκε στην έκρηξη στο σπίτι στο Αλκανάρ, όπου η ομάδα των τρομοκρατών προετοίμαζε τις επιθέσεις, είναι για τους ερευνητές ιδιαίτερης σημασίας: είναι ο μόνος εκ των τρομοκρατών που παραμένει εν ζωή και για τον οποίο γνωρίζουν με βεβαιότητα ότι διέμενε σε αυτό το σπίτι και μπορεί να αποκαλύψει όσα έκαναν ή απεργάζονταν οι ύποπτοι.

Κάτω από τα συντρίμμια, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν 120 φιάλες βουτανίου και ίχνη ουσιών που συνήθως χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του TATP, ενός εκρηκτικού που επιλέγει η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, η οποία ανέλαβε την ευθύνη των τρομοκρατικών χτυπημάτων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «El Espaniol», οι τζιχαντιστές σχεδίαζαν τρία μεγάλα χτυπήματα και πιο συγκεκριμένα ήθελαν να ρίξουν ένα βαν με εκρηκτικά στη Λα Ράμπλα, ένα δεύτερο στη «Σαγράδα Φαμίλια» και ένα τρίτο στο λιμάνι της πόλης. Για τον λόγο αυτό, φέρονται να είχαν νοικιάσει όχι δύο όπως αρχικά είχε γραφτεί, αλλά τρία βαν.

Τι «χάλασε» τα σχέδιά τους

Η έκρηξη που έγινε σε οικία στην πόλη Αλκανάρ, μια μέρα πριν την επίθεση στη Λα Ράμπλα, ήταν αυτή που φαίνεται πως άλλαξε τα σχέδια τους.

ΣΤΗ ΦΩΤΟ ΤΟΥ STAR.GR - ΦΑΙΝΕΤΑΙ o Γιουνές Αμπουγιακούμπ

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top