«Η Λας Ράμπλας κλαίει, είναι όμως ζωντανή»- Παγκόσμια συγκίνηση για την Ισπανία

Επόμενος στόχος η Ιταλία λένε οι τζιχαντιστές

Στους 15 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τις δύο επιθέσεις στη Βαρκελώνη και την Καμπρίλς, όπως σας έχει ενημερώσει το star.gr. Ορισμένοι αναζητούν ακόμα τους οικείους τους, ενώ άλλοι, βυθισμένοι στο πένθος, επέστρεψαν στη Λας Ράμπλας για να αποτίσουν φόρο τιμής.

«Η Λας Ράμπλας κλαίει, είναι όμως ζωντανή» γράφει ένα από τα εκατοντάδες σημειώματα στο τόπο της τραγωδίας, εκεί που πληγωμένες ψυχές βρίσκουν παρηγοριά στο βλέμμα του διπλανού τους.

Σχηματίζοντας καρδούλες με τα χέρια τους, εκατοντάδες μουσουλμάνοι προσπάθησαν να σταθούν δίπλα στις οικογένειες που διαλύθηκαν από τους τζιχαντιστές. 

Διασχίζοντας τον ποτισμένο με αίμα πεζόδρομο της Λας Ράμπλας φώναζαν «όχι τρομοκρατία στο όνομά μας», θέλοντας να σβήσουν την ισλαμοθύελλα φόβου και τρόμου.

Λίγα μέτρα πιο κάτω, ο  Ιταλός υπουργός εξωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο κατέθετε  στεφάνι στην μνήμη όλων των θυμάτων, αλλά και των 3 συμπατριωτών του, γνωρίζοντας ότι η Ιταλία είναι ο επόμενος στόχος του ISIS.

Θρήνος για τον 7χρονο Τζούλιαν

Σφίγγεται η καρδιά όταν βλέπεις  λούτρινα αρκουδάκια πάνω από τη φωτογραφία του  7χρονου Τζούλιαν. Ο πατέρας του ήταν εκείνος που έκανε την αναγνώριση.

Στην εκκλησία-σύμβολο του Παρισιού, τη Notre Dame, τίμησαν τη μνήμη των θυμάτων των δύο τρομοκρατικών επιθέσεων. Εκεί που τον περασμένο Ιανουάριο, ένας μαχητής του Ισλαμικού κράτους είχε σκορπίσει τον πανικό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top