Νεκρός ο οδηγός του βαν της Λας Ράμπλας! Αδιάκοπες οι έρευνες για τα χτυπήματα στην Καταλονία- "Κλειδί" η πόλη Αλκανάρ

Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν κι εξολόθρευσαν φάλαγγα με πάνω από 200 μαχητές του ISIS

Η τελευταία πράξη του δράματος φαίνεται ότι παίχθηκε στη Subirats, έξω από τη Βαρκελώνη. Μετά τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών του μοναδικού ασύλληπτου υπόπτου, Γιουνές Αμπουγιακούμπ, και καταγγελία κατοίκου, οι ειδικές δυνάμεις πυροβόλησαν και σκότωσαν άνδρα που φαίνεται ότι φορούσε γιλέκο με εκρηκτικά, όπως σας έχει ενημερώσει το star.gr.

Τον μίτο της Αριάδνης βρίσκει και ο τρόπος δράσης του. Αφού ξέφυγε με απόλυτη νηφαλιότητα, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, περπατώντας μέσα από την αγορά Boqueria, που βρίσκεται στη Rambla, πήγε στην περιοχή του Πανεπιστημίου. Εκεί συνάντησε τον άτυχο 34χρονο Πάου Πέρεθ, που ετοιμαζόταν να μπει στο αυτοκίνητό του. Τον σκότωσε με μαχαίρι και τον άφησε στα πίσω καθίσματα. Πήρε το αυτοκίνητο κι έφυγε με ταχύτητα. Σε περιφερειακό δρόμο της Βαρκελώνης, δεν σταμάτησε σε έλεγχο της αστυνομίας, τραυματίζοντας αστυνομικό, όπως σας έχει ενημερώσει το star.gr. Εκεί, χάθηκαν τα ίχνη του.

Στη Ριπόλ, ακόμη δεν μπορούν να συνέλθουν από την είδηση που έχει στοιχειώσει την πόλη.

Ο υπεύθυνος του τεμένους προσπαθεί να εξηγήσει στους δημοσιογράφους τα ανεξήγητα. «Ήταν φυσιολογικός, μιλούσε, προσευχόταν κανονικά. Βοηθούμε στην προσευχή της Παρασκευής. Όλα γύρω από αυτόν ήταν φυσιολογικά. Τίποτα το ασυνήθιστο, τίποτα περίεργο, ούτε ένα εξτρεμιστικό μήνυμα, τίποτα».

Η αδελφή του Ιντρίς Ουκαμπίρ, που έχει συλληφθεί, και του μικρού Μούσα, που σκοτώθηκε στην Καμπρίλς, αρνείται να δεχθεί ότι ο 17χρονος ήταν τρομοκράτης. «Ήταν ένα αγόρι, σας παρακαλώ, ένα αγόρι, για τον Θεό, δεν ήταν 30 χρόνων. Πήραν τη ζωή ενός παιδιού, τον αδελφό μου, έναν σπουδαίο άνθρωπο».

Οι έρευνες της αστυνομίας είναι συνεχείς κι εκτεταμένες, όπως σήμερα, Δευτέρα, το μεσημέρι, πολύ κοντά στην Ράμπλα, όπου και πάλι εκκενώθηκε ολόκληρη περιοχή. Η αστυνομία απομάκρυνε τους πεζούς και απέκλεισε την πλατεία, διότι βρέθηκε ένα ύποπτο σακίδιο.

Η βάση, πάντως, της κύριας έρευνας που θα δώσει τα στοιχεία για τον τρόπο που θα ενεργούσε ο πυρήνας των τρομοκρατών βρίσκεται στην Αλκανάρ, στο σπίτι το οποία εξερράγη μία μέρα πριν από την επίθεση στη Βαρκελώνη, όπου βρέθηκε τεράστια ποσότητα εκρηκτικής ύλης.

Οι έρευνες στην Αλκανάρ μπορεί να διαρκέσουν εβδομάδες. Μέχρι στιγμής, θεωρούν βέβαιο ότι οι νεκροί εκεί είναι τουλάχιστον δύο και ο ένας πιστεύεται ότι είναι ο στρατολόγος και ιθύνων νους του τρομοκρατικού πυρήνα 40χρονος ιμάμης Αμπνελμπακί Εσακί. Το δραματικό είναι ότι ήταν γνωστός στις Αρχές, διότι είχε εκτίσει τριετή ποινή φυλάκισης για μεταφορά 12 κιλών χασίς!

Η Καταλονία θεωρείται εδώ και χρόνια φωλιά τζιχανστιστών. Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν δώσει τις σχετικές πληροφορίες από το 2007.

Και την ώρα που η Ισπανία και γενικότερα η Ευρώπη βρίσκεται στο πόδι από την εγχώρια ισλαμιστική τρομοκρατία, ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν κι εξολόθρευσαν φάλαγγα με περισσότερους από 200 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top