Αποφυλακίστηκε ο βιολιστής-σύμβολο της Βενεζουέλας

Η δικηγόρος του κατήγγειλε ότι βασανίστηκε

Μετά από τρεις εβδομάδες στη φυλακή, ο βιολιστής σύμβολο της εξέγερσης εναντίον του Μαδούρο, Γουίλυ Ορτεάγα, αφέθηκε τελικά ελεύθερος. Η δικηγόρος του κατήγγειλε ότι βασανίστηκε.

Ο 23χρονος Αρτεάγα έγινε ένα από τα γνωστότερα πρόσωπα των εξεγέρσεων κατά του Μαδούρο.

Αψηφώντας δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες, έπαιζε με το βιολί του τον Εθνικό Ύμνο της χώρας του, για να δώσει κουράγιο στους συμπατριώτες του.

«Τι περισσότερο θέλουν οι πολιτικοί ηγέτες; Πόσους επιπλέον θανάτους θέλουν; Πόσους ανθρώπους φυλακισμένους θέλουν ακόμη για να σταματήσουν να είναι τόσο ψεύτικοι; Οι πραγματικοί ήρωες είναι φυλακισμένοι και νεκροί» λέει ο ίδιος.

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες αφέθηκε ελεύθερος χθες, Πέμπτη. Άνδρες της Εθνοφρουράς τον άφησαν σε μία πλατεία του Καράκας.

Η δικηγόρος του καταγγέλλει ότι «τον χτύπησαν στο πρόσωπο και στο σώμα και ως αποτέλεσμα αυτού δεν ακούει καλά από το δεξί του αυτί». Πρόσθεσε ότι «η ελευθερία του θα είναι περιορισμένη. Πρέπει να παρουσιάζεται στο δικαστήριο κάθε οκτώ μέρες».

Ο Αρτεάγα κρατήθηκε στις φυλακές από τις 27 Ιουλίου, χωρίς να του αποδοθούν συγκεκριμένες κατηγορίες.

Με χιλιάδες ανθρώπους να υποφέρουν από τις ελλείψεις σε τρόφιμα και φάρμακα, οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις έχουν παραλύσει τα πάντα στη Βενεζουέλα τους τελευταίες 4 μήνες. Μέχρι τώρα, 120 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Η κατάσταση είναι τέτοια που, στις δυτικές περιφέρειες της χώρας, οι αρχές πιστεύουν ότι κάποιες κλοπές ζώων από ζωολογικούς κήπους έχουν να κάνουν ακριβώς, με την έλλειψη τροφίμων.

Η απάνθρωπη ζωή και στις φυλακές στη Βενεζουέλα οδήγησαν σε εξέγερση σε μία από αυτές. Μετά την επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας διαπιστώθηκε ότι 37 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους.

Κι ενώ η Βενεζουέλα διέρχεται μία από τις χειρότερες πολιτικές και οικονομικές κρίσεις, ο Μαδούρο αποφάσισε να ταξιδέψει στην Κούβα και να αποτίσει φόρο τιμής στον Φιντέλ Κάστρο επισκεπτόμενος τον τάφο του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top