Δεν πάει… πόλεμο ο Κιμ Γιονγκ Ουν: Το ξανασκέφτεται για την εκτόξευση πυραύλων στο Γκουάμ

Άνοιγμα στις ΗΠΑ από το δικτάτορα: Να κάνουν πρώτες την κατάλληλη επιλογή

Ο παγκόσμιος συναγερμός σήμανε λήξη. Τουλάχιστον επί του παρόντος…

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν φαίνεται ότι το ξανασκέφτηκε αναφορικά με την επίθεση με πυραύλους στο νησί Γκουάμ, τη μη ενσωματωμένη περιοχή των ΗΠΑ στον Ειρηνικό. Ειδικότερα, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-Ουν ενημερώθηκε για το σχέδιο εκτόξευσης πυραύλων κοντά στο νησί Γκουάμ, κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης που έκανε την Δευτέρα στο κέντρο διοίκησης της Στρατηγικής Δύναμης που είναι υπεύθυνη για τους πυραύλους, αφήνοντας ωστόσο να εννοηθεί ότι η εφαρμογή του δεν θα είναι άμεση.

Διαβάστε επίσης: Συναγερμός! Διακόπτει τις διακοπές του ο Τραμπ – Πάνω από 3,5 εκατ. βορειοκορεάτες κατατάχθηκαν για πόλεμο – Έκτακτη σύσκεψη η ΕΕ

«Οι Αμερικανοί ιμπεριαλιστές έχουν βρεθεί με τη θηλιά στον λαιμό λόγω της απερίσκεπτης φασαρίας τους περί στρατιωτικής αντιπαράθεσης» φέρεται να είπε ο Κιμ κατά τη διάρκεια αυτής της επιθεώρησης.

Διαβάστε επίσης: Τεράστια διαφορά ισχύος ανάμεσα σε ΗΠΑ-Βόρεια Κορέα

Κατόπιν, κάλεσε κατόπιν τις ΗΠΑ να κάνουν μια πρώτη χειρονομία για να πέσουν οι τόνοι μεταξύ των δύο χωρών: «Προκειμένου να πέσουν οι εντάσεις και να αποτραπεί μια επικίνδυνη στρατιωτική σύρραξη στην κορεατική χερσόνησο είναι απαραίτητο οι ΗΠΑ να κάνουν πρώτες την κατάλληλη επιλογή».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top