Συναγερμός! Διακόπτει τις διακοπές του ο Τραμπ – Πάνω από 3,5 εκατ. βορειοκορεάτες κατατάχθηκαν για πόλεμο – Έκτακτη σύσκεψη η ΕΕ

Ανησυχία και από Ρωσία για στρατιωτική σύρραξη-Πρώτη ανάρτηση: 12-08-2017 11:36

Σε πρωτοφανή επίπεδα ανεβαίνει η ένταση ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Βόρεια Κορέα.

Όπως έγινε γνωστό από αξιωματούχο του Λευκού Οίκου, μετά το μήνυμα του Ντόναλντ Τραμπ στον Κιμ Γιονγκ Ουν πως «εάν επιτεθεί στο Γκουάμ θα το μετανιώσει», ο Αμερικανός πρόεδρος θα μεταβεί εκτάκτως τη Δευτέρα στην Ουάσινγκτον διακόπτοντας τις διακοπές του.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με βορειοκορεατικά μέσα ενημέρωσης,περίπου 3,5 εκατομμύρια πολίτες έκαναν αίτηση να καταταγούν στον βορειοκορεατικό στρατό για να πολεμήσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Διαβάστε επίσης: Απειλεί με στρατιωτική δράση και τον Μαδούρο ο Τραμπ – Για «πράξη τρέλας» κάνει λόγο η Βενεζουέλα

Ανάμεσά τους είναι φοιτητές, εργάτες και απόστρατοι στρατιωτικοί, ζητούν να καταταγούν ή να επιστρέψουν στις ένοπλες δυνάμεις μετά τις δηλώσεις της βορειοκορεατικής κυβέρνησης ότι θα προβεί σε αντίποινα εναντίον των ΗΠΑ μετά την έγκριση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ νέων κυρώσεων σε βάρος της Πιονγκγιάνγκ.

Ανησυχία από Ρωσία για στρατιωτική σύρραξη

Την εκτίμηση ότι ο κίνδυνος να ξεσπάσει μια στρατιωτική σύρραξη με επίκεντρο το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας είναι πολύ υψηλός, εξέφρασε, εξάλλου, χθες ο Σεργκέι Λαβρόφ.

«Δυστυχώς, η ρητορική της Ουάσιγκτον και της Πιονγκγιάνγκ αρχίζει τώρα να ξεφεύγει» είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας.

Εκτακτη σύσκεψη της Ε.Ε για την Βόρεια Κορέα

Έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτικής και Ασφάλειας (ΕΠΑ) της ΕΕ τη Δευτέρα  14η Αυγούστου συγκάλεσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι.

Όπως αναφέρεται, επί τάπητος θα βρεθούν οι τελευταίες εξελίξεις της κατάστασης στην κορεατική χερσόνησο.

Παρασκηνιακές διαβουλεύσεις ΗΠΑ - Β. Κορέας;

Πάντως, το Associated Press κάνει λόγο για ανεπίσημες επαφές ΗΠΑ-Βόρειας Κορέας με στόχο να πέσουν οι τόνοι.

Στις επαφές συμμετέχουν ο Τζόζεφ Γιουν, ο επιτετραμμένος των ΗΠΑ για την πολιτική έναντι της Βόρειας Κορέας, και ο Πακ Σονγκ Ιλ, ένας ανώτερος βορειοκορεάτης διπλωμάτης στα Ηνωμένα Έθνη, σύμφωνα το AP.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top