Τραβά το σχοινί ο Τραμπ-Νέα προειδοποίηση στην Β.Κορέα: «Τα αμερικανικά οπλικά συστήματα είναι κλειδωμένα και οπλισμένα»

«Ελπίζω ο Κιμ Γιονγκ Ουν να βρει κάποιον άλλο δρόμο» - Πρώτη ανάρτηση; 11-08-2017 15:05

Mε κομμένη την ανάσα παρατηρεί ο πλανήτης την οξύτατη αντιπαράθεση ανάμεσα στην Βόρεια Κορέα και στις ΗΠΑ, η οποία θα μπορούσε να έχει δραματικές συνέπειες για τον πλανήτη.

Με τον Ντόναλντ Τραμπ και τον Κιμ Γιονγκ Ουν να εκτοξεύουν απειλές o ένας στον άλλον, η ισορροπία κρέμεται σε τεντωμένο σχοινί.

Μάλιστα ο Πρόεδρος των ΗΠΑ δείχνει ιδιαίτερα αποφασισμένος να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε κίνηση της Βόρειας Κορέας, καθώς απηύθυνε νέα προειδοποίηση (αυτή τη φορά μέσω Twitter) προς τον Κιμ Γιονγκ Ουν, λέγοντας ότι τα αμερικανικά οπλικά συστήματα είναι «κλειδωμένα και οπλισμένα».

«Οι στρατιωτικές επιλογές βρίσκονται σε ετοιμότητα, κλειδωμένες και οπλισμένες, εάν η Βόρεια Κορέα ενεργήσει με ασύνετο τρόπο. Ελπίζω ότι ο Κιμ Γιονγκ-ουν θα βρει κάποιον άλλο δρόμο!», έγραψε στο Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ.

 

 

Νωρίτερα, όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ είχε κρίνει κατά την διάρκεια δηλώσεων του, πως  η προειδοποίηση την οποία απηύθυνε μες την εβδομάδα στη Βόρεια Κορέα «ίσως να μην ήταν αρκετά σκληρή».

Ο ρεπουμπλικάνος πρόσθεσε ότι η Πιονγκγιάνγκ θα όφειλε να είναι «πολύ νευρική» στην περίπτωση που κάνει οτιδήποτε το οποίο θα θεωρηθεί πως απειλεί τη χώρα του.

Ακόμη, ο Τραμπ τόνισε πως θεωρεί ότι η Κίνα μπορεί και οφείλει να κάνει πολλά περισσότερα για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των εξοπλιστικών προγραμμάτων της Βόρειας Κορέας.

Πάντως, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε πως «πάντοτε θα εξετάζουμε» το ενδεχόμενο διεξαγωγής «διαπραγματεύσεων» με την Πιονγκγιάνγκ.

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top