Αεροσκάφος της Air France με 323 επιβάτες κινδύνεψε από πύραυλο της Β. Κορέας!

"Πολύ σοβαρή η κατάσταση" λέει η Μόσχα

Έντονη διπλωματική κινητικότητα και προβληματισμός επικρατεί γύρω από τις δραστηριότητες της Βορείου Κορέας μετά δε, και τις αποκαλύψεις ότι πτήση της Air France κινδύνευσε από εκτόξευση πυραύλου.  Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος Τραμπ υπέγραψε σήμερα, Τετάρτη, τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας που είχε αποφασίσει το Κογκρέσσο.

Το πληροφοριακό υλικό της πτήσης 293 της Air France δείχνει ξεκάθαρα ότι ο βορειοκορεατικός πύραυλος και το επιβατικό αεροσκάφος με τους 323 επιβάτες το οποίο εκτελούσε την πτήση Τόκυο-Παρίσι βρέθηκαν στο ίδιο σημείο, με διαφορά μόλις δέκα λεπτών! Οι εκτοξεύσεις πυραύλων, το λεγόμενο πυρηνικό πρόγραμμα της Πιονγκ Γιανγκ, όπως και η γενικότερη δραστηριότητα των ναυτικών δυνάμεών της, παρακολουθείται στενά από την Ουάσιγκτον, η οποία, πάντως, δεν επιζητεί αλλαγή του καθεστώτος Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον, είπε ότι «προσπαθούμε να πείσουμε τους Βορειοκορεάτες ότι δεν είμαστε οι εχθροί τους, δεν είμαστε απειλή γι' αυτούς. Όμως παρουσιάζεται μία απαράδεκτη απειλή για μας».

Στο ίδιο πλαίσιο και οι δηλώσεις της κυβέρνησης της Σεούλ. Ο υπουργός Ενοποίησης, Μπάικ Τάε Χιουν, λέει κατηγορηματικά ότι «στην ομιλία του στο Βερολίνο σχετικά με τους τρόπους επίτευξης ειρήνης στην κορεατική χερσόνησο, ο πρόεδρός μας είπε ότι δεν θέλει την πτώση της Βορείου Κορέας».

Την εντατικοποίηση εκτόξευσης πυραύλων στιγματίζει η Μόσχα η οποία ανησυχεί για την κατάσταση. Ο πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη, Βασίλι Νεμπένζια, τονίζει ότι «η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και κάθε μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας όπως και η διεθνής κοινότητα ανησυχούν».

Καλού κακού, πάντως, η αμερικανική πολεμική αεροπορία δοκίμασε τις προάλλες στη βάση Βάντεμπεργκ της Καλιφόρνια τον διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο Μίνιτμαν 3.

Η Βόρεια Κορέα, όπως και οι σχέσεις Ρωσίας - Ηνωμένων Πολιτειών, θα αποτελέσουν αντικείμενο διαβούλευσης στη συνάντηση των χωρών Ασίας και Ειρηνικού, που θα γίνει στη Μανίλα. Αναμένεται να υπάρξει συνάντηση και των υπουργών Εξωτερικών Τίλερσον και Λαβρόφ, η πρώτη μετά και την τελευταία ένταση στις σχέσεις Ουάσιγκτον-Μόσχας.

Οι ψυχροπολεμικές δραστηριότητες, οι προκλήσεις και η απομόνωση  δεν εμποδίζουν την ελίτ του βορειοκορεατικού καθεστώτος να απολαμβάνει τις σύγχρονες τεχνολογικές παροχές. Σύμφωνα με έκθεση της Recorded Future, εταιρείας που ειδικεύεται σε απειλές μέσω Διαδικτύου, η ελίτ και μόνον αυτή παρακολουθεί κάθε εξέλιξη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, βλέπει βίντεο πορνογραφικού περιεχομένου και παίζει διαδικτυακά παιγνίδια.

Διαβάστε επίσης:

Παγκόσμια ανησυχία: Οι ΗΠΑ απαντούν στον Κιμ Γιονγκ Ουν με άσκηση με πραγματικά πυρά με τη Νότια Κορέα

Τραβάει το σχοινί ο Κιμ Γιονγκ Ουν- Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε κι άλλο πύραυλο!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top