Τραβάει το σχοινί ο Κιμ Γιονγκ Ουν- Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε κι άλλο πύραυλο!

Οι στρατηγοί των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας συζητούν «στρατιωτικές επιλογές» - Πρώτη Ανάρτηση 28-07-2017 19:43

H Βόρεια Κορέα έκανε άλλο ένα βήμα προς τον στόχο της: έριξε ακόμα έναν βαλλιστικό πύραυλο την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε τον πύραυλο λίγο μετά τις 11 το βράδυ, τοπική ώρα, όπως λένε οι αξιωματούχοι της Νότιας Κορέας. Ο πρόεδρος της Νοτίου Κορέας, Moon Jae-in, μάλιστα, συγκάλεσε σύσκεψη εκτάκτου ανάγκης.

Οι στρατηγοί των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας συζητούν «στρατιωτικές επιλογές» 

Κορυφαίοι αξιωματικοί των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας συζήτησαν σχετικά με τις «επιλογές μιας στρατιωτικής αντίδρασης» μετά τη νέα εκτόξευση ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM) στην οποία προχώρησε νωρίτερα σήμερα η Πιονγκγιάνγκ. Αυτό γνωστοποίησε το αμερικανικό Πεντάγωνο.

Τις «επιλογές» αυτές συζήτησαν αρχικά ο στρατηγός των Πεζοναυτών Τζόζεφ Ντάνφορντ, επικεφαλής του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας των ΗΠΑ, κι ο ναύαρχος Χάρι Χάρις, επικεφαλής της διοίκησης Ειρηνικού (USPACOM) των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων, οι οποίοι αργότερα συνομίλησαν για αυτές με τον στρατηγό Λι Σουν-τζιν, αρχηγό του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας της Νότιας Κορέας.

«Κατά τη διάρκεια της συνδιάλεξης οι Ντάνφορντ και Χάρις επαναβεβαίωσαν την αταλάντευτη δέσμευση τους στη συμμαχία ΗΠΑ - Δημοκρατίας της Κορέας. Οι τρεις ηγέτες συζήτησαν επίσης στρατιωτικές επιλογές αντίδρασης», δήλωσε ο πλοίαρχος Γκρεγκ Χιξ, εκπρόσωπος του Ντάνφορντ.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

 

 

Οι αρχές της Ιαπωνίας εντόπισαν την εκτόξευση, ενώ υποστηρίζουν ότι ο πύραυλος θα προσγειωνόταν στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της χώρας, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.

Ταυτόχρονα, ο Jeff Davis, εκπρόσωπος τύπου του Πενταγώνου, επιβεβαίωσε ότι και οι ΗΠΑ εντόπισαν την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα. «Το επεξεργαζόμαστε και θα έχουμε σύντομα περισσότερες πληροφορίες» είπε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τη Washington Post, η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε στην επέτειο της λήξης του Κορεατικού Πολέμου, τον οποίο οι Βορειοκορεάτες ισχυρίζονται ότι κέρδισαν, ενώ, στην πραγματικότητα, έληξε με εκεχειρία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top