Παραιτήθηκε ο αρχηγός των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων γιατί ο Μακρόν του ζήτησε περικοπές

Για πρωτοφανή εξέλιξη κάνει λόγο ο Γαλλικός Τύπος

Παραιτήθηκε ο αρχηγός των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων

Την παραίτησή του υπέβαλε στον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων Πιερ ντε Βιλιέ, η οποία έγινε αποδεκτή.

Σε ανακοίνωσή του ο στρατηγός ντε Βιλιέ αναφέρει ότι «δεν είναι πλέον σε θέση να διασφαλίσει την διατήρηση του μοντέλου του στρατού στο οποίο πιστεύει ως εγγύηση της προστασίας της Γαλλίας και των Γάλλων, σήμερα και αύριο, και να υποστηρίξει τις φιλοδοξίες της χώρας μας», ενώ προσθέτει ότι «ανέλαβε τις ευθύνες του υποβάλλοντας την παραίτησή του στον πρόεδρο».

Ο Γαλλικός Τύπος κάνει λόγο για ιστορικό γεγονός, καθώς ποτέ κανείς αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων δεν έχει εξαναγκαστεί σε παραίτηση από το 1962.

Η παραίτηση του ντε Βιλιέ είναι το αποτέλεσμα της κρίσης που ξέσπασε ανάμεσα στον ίδιο και τον Εμανουέλ Μακρόν, όταν ο Γάλλος πρόεδρος του ζήτησε να λάβει μέτρα εξοικονόμησης πόρων στο στρατό.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Οικονομικών είχε ζητήσει από τον ντε Βιλιέ, περικοπές, ύψους 850 εκατ. ευρώ για το 2017, στο πλαίσιο των περικοπών των δημοσίων δαπανών, ύψους 4,5 δισ. ευρώ για το 2017 που έχει αποφασίσει η  κυβέρνηση. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top