Το απόλυτο αντιαεροπορικό σύστημα στα χέρια των Τούρκων – Γεμάτο Ρώσους το Μπαρμπαρός!

O αρχισυντάκτης του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του STAR, Ηλίας Παπανικολάου αποκάλυψε σημαντικές πληροφορίες

Την ώρα που η Κύπρος ετοιμάζεται για την γεώτρηση και η Τουρκία βρυχάται, εξαπολύοντας απειλές και επιθέσεις, έγινε γνωστό από το Bloomberg ότι.... έκλεισε η συμφωνία για την πώληση των πυραύλων ΕS-400 από τη Ρωσία προς την Τουρκία, με τίμημα 2,5 δις δολάρια.

Πως διαμορφώνει αυτό την ισορροπία δυνάμεων στο Αιγαίο;

Όπως είπε ο Ηλίας Παπανικολάου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στην Μάρα Ζαχαρέα, «μιλάμε για το απόλυτο αντιαεροπορικό σύστημα. Είναι ένα σύστημα πραγματικά απροσπέλαστο από τον αέρα, με δυνατότητα να πλήξει 80 στόχους ταυτόχρονα, προηγμένο ραντάρ και μεγάλη κινητικότητα. Αν οι τέσσερις συστοιχίες τοποθετηθούν στη δυτική Τουρκία, δημιουργούν μια πανίσχυρη αντιαεροπορική ομπρέλα στην άλλη πλευρά του Αιγαίου»

«Δεν είναι όμως μόνοι οι εξοπλισμοί και το πυρηνικό εργοστάσιο Ακουγιού που αποδεικνύουν τη στενή σχέση Πούτιν-Ερντογάν. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το σεισμογραφικό “Μπαρμπαρός” μεταφέρει Ρώσους γεωλόγους και άλλους επιστήμονες, με απώτερο σκοπό μάλιστα τις έρευνες σε οικόπεδα της Κυπριακής ΑΟΖ», πρόσθεσε ο κύριος Παπανικολάου.

Στο ερώτημα «αν οι Τούρκοι μπορούν να κάνουν γεώτρηση σε κυπριακά ύδατα με το έτσι θέλω;», ο Ηλίας Παπανικολάου εξήγησε, δείχνοντας σχετικό χάρτη, πως «οι Τούρκοι έχουν μία δική τους αντίληψη για τις οικονομικές ζώνες της Μεσογείου. Θεωρούν τα οικόπεδα 4 - 5 - 6 δικά τους, ενώ θεωρούν το οικόπεδο 11,όπου θα τρυπήσει το West Capella, αιγυπτιακό. Επίσης, δικό τους θεωρούσαν και το οικόπεδο 10, μέχρι που την εκμετάλλευση κέρδισε η ExxonMobil.Από εκείνη τη στιγμή, το οικόπεδο 10 έπαψε να είναι προτεραιότητά τους».

«Η ελληνική ανάγνωση της κατάστασης στην Κυπριακή ΑΟΖ περιλαμβάνει ωστόσο μια αστοχία. Δεν πρέπει να θεωρήσουμε τους πετρελαϊκούς κολοσσούς κατ'ανάγκη συμμάχους μας, επειδή αγόρασαν την εκμετάλλευση ενός οικοπέδου. Αν ο Ερντογάν τους βάλει το μαχαίρι στο λαιμό, θα βρεθούν μπροστά σε σοβαρό δίλημμα, καθώς τα συμφέροντά τους στην Τουρκία είναι πελώρια», κατέληξε ο κ.Παπανικολάου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top