Ο μακελάρης της Νορβηγίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων ζητά καλύτερες συνθήκες κράτησης

Το νορβηγικό δικαστήριο αρνήθηκε να ασκήσει έφεση

Ο μακελάρης της Νορβηγίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρώπ

O Νορβηγός μακελάρης Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για τις συνθήκες κράτησής του.

Στις αρχές Ιουνίου, ο ακροδεξιός μακελάρης, άλλαξε και το όνομά του επίσημα σε Φίοτολφ Χάνσεν, χωρίς να εξηγήσει τους λόγους. Έπειτα, κατέθεσε έφεση στο δικαστήριο του Στρασβούργου και ζήτησε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης μέσα στη φυλακή και πιο ανθρώπινες συνθήκες κράτησης.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ένας από τους δικηγόρους του Μπρέιβικ, ο Όιστιν Στόρβικ, δήλωσε σε τοπικό μέσο ενημέρωσης ότι η έφεσή του είναι διαμαρτυρία «για το υπερβολικό επίπεδο απομόνωσης αλλά και την μακροχρόνια απομόνωση» του πελάτη του.

Ο μακελάρης σκοπεύει να ανατρέψει την απόφαση του νορβηγικού εφετείου, η οποία επιτάσσει την σχεδόν απομόνωσή του σε κελί τριών δωματίων.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Νορβηγίας αρνήθηκε να ασκήσει έφεση στην ποινή του Μπρέιβικ, ο οποίος, τον Ιούλιο του 2011, σκότωσε 77 ανθρώπους, στο μεγαλύτερο μακελειό της χώρας.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top