ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ- Χάκερς ΜΠΛΟΚΑΡΑΝ εταιρίες, τράπεζες και αεροδρόμια σε πολλές χώρες!

Ισχυρό το χτύπημα στην Ουκρανία από την κυβερνοεπίθεση

κυβερνοεπίθεση χάκερς

Κυβερνοεπίθεση δέχθηκαν την Τρίτη εταιρίες, τράπεζες, ακόμα και αεροδρόμια σε Ουκρανία, Ρωσία, Βρετανία, Ισπανία, Δανία και ΗΠΑ, προκαλώντας τεράστια προβλήματα σε εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο. 

Πιο συγκεκριμένα, στην Ουκρανία, το κυβερνητικό δίκτυο πληροφορικής, το αεροδρόμιο του Κιέβου, καθώς και τράπεζες και επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων η αεροπορική βιομηχανία Antonov, έγιναν στόχοι κυβερνοεπίθεσης.

Η ουκρανική κεντρική τράπεζα επιβεβαίωσε την επίθεση, λέγοντας ότι προκλήθηκαν δυσλειτουργίες. Εξαιτίας της επίθεσης αυτής, οι επιβάτες του μετρό του Κιέβου δεν μπορούν να πληρώνουν με τραπεζική κάρτα και οι ουκρανικές τράπεζες αναγκάσθηκαν να αναστείλουν προσωρινά ορισμένες από τις υπηρεσίες που προτείνουν στους πελάτες τους.

Μετά τις επιθέσεις αυτές, οι τράπεζες αντιμετωπίζουν δυσκολίες στις συναλλαγές με τους πελάτες τους.

Η κρατική αεροπορική βιομηχανία της Ουκρανίας, Antonοv ανακοίνωσε επίσης πως επλήγη από κυβερνοεπίθεση, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες

Ο ΙΟΣ ΠΟΥ ΜΠΛΟΚΑΡΕ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Για την επίθεση αυτή χρησιμοποιήθηκε ο ιός Petya.A, ένα ransomware που μπλοκάρει τον υπολογιστή και τον απελευθερώνει μόνο όταν ο χρήστης πληρώσει λύτρα. Αυτό ανακοίνωσε η ουκρανική επιχείρηση Novaia Potchta, η οποία «βρίσκεται προσωρινά σε αδυναμία να παράσχει υπηρεσίες στους πελάτες της».

Και η ρωσική πετρελαϊκή εταιρία Rosneft ανακοίνωσε ότι δέχθηκε ισχυρή επίθεση από χάκερς, για την οποία ενημέρωσε τις αρχές. Η Rosneft εξέφρασε την ελπίδα η επίθεση αυτή να μην σχετίζεται με την δικαστική διένεξη που έχει με την πετρελαϊκή εταιρία AFK Sistema, από την οποία διεκδικεί αποζημίωση-μαμούθ για  πρόκληση οικονομικής ζημίας.

Παράλληλα, κυβερνοεπιθέσεις υπέστησαν σήμερα και ρωσικές τράπεζες. Ωστόσο, «δεν παρατηρήθηκαν δυσλειτουργίες στα συστήματα των τραπεζών και στα σημεία εξυπηρέτησης των πελατών».

Η ναυτιλιακή εταιρία Maersk της Δανίας επλήγη και αυτή από την κυβερνοεπίθεση. 

Η βρετανική WPP, η μεγαλύτερη διαφημιστική εταιρία παγκοσμίως, ανακοίνωσε ότι δέχτηκε κυβερνοεπίθεση και ότι εξετάζει την κατάσταση, λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα για την αντιμετώπισή της.

Ισπανικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι επιθέσεις υπέστησαν νομικές εταιρίες και εταιρίες τροφίμων στη χώρα.

Θύμα της κυβερνοεπίθεσης ήταν και η αμερικανική φαρμακευτική εταιρία Merck (γνωστή στην Ευρώπη ως MSD).

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top