ΣΑΛΟΣ! Ο Τραμπ "σπάει" παράδοση 20 χρόνων- Δεν θα διοργανώσει δείπνο για το τέλος του Ραμαζανιού στον Λευκό Οίκο

Το δείπνο διοργανώνεται κάθε χρόνο από το 1999

Πρόκληση! Ο Τραμπ "σπάει" παράδοση 20 χρόνων- Δεν θα διορ

Σάλος ξέσπασε στις ΗΠΑ με την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να μην φιλοξενήσει στον Λευκό Οίκο δείπνο για το τέλος του μήνα του Ραμαζανιού.

Το δείπνο αυτό αποτελεί παράδοση 20 χρόνων και σηματοδοτεί το τέλος του ιερού αυτού μήνα για τους μουσουλμάνους. Διοργανώνεται στον Λευκό Οίκο κάθε χρόνο, από τότε που Πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν ο Μπιλ Κλίντον. Για πρώτη φορά, διοργανώθηκε το 1805, από τον Τόμας Τζέφερσον, προς τιμήν ενός απεσταλμένου από την Τυνησία. Η Χίλαρι Κλίντον ήταν εκείνη που αναβίωσε το έθιμο, το 1996, ως Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ κι από το 1999, το δείπνο αυτό αποτελεί ετήσια παράδοση. Συμμετέχουν, μάλιστα, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των μουσουλμάνων, βουλευτές και διπλωμάτες.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, όμως, Ρεξ Τίλερσον, απέρριψε το αίτημα να πραγματοποιηθεί το δείπνο φέτος, ενώ, όπως είχε μεταδώσει το Reuters τον Μάιο, είχε αρνηθεί να δεχτεί, επίσης, τη σύσταση του γραφείου θρησκειών και διεθνών σχέσεων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τη διοργάνωση μιας γιορτής, με αφορμή μια μουσουλμανική γιορτή, του Έιντ αλ Φιτρ.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται ότι «εκ μέρους του αμερικανικού λαού, η Μελάνια και εγώ στέλνουμε τις θερμότερες ευχές μας στους μουσουλμάνους που γιορτάζουν το Έιντ αλ Φιτρ». Ο Τίλερσον, από τη μεριά του, με σύντομη ανακοίνωση, έστειλε «τις καλύτερες ευχές μου σε όλους τους μουσουλμάνους που γιορτάζουν το Έιντ αλ Φιτρ».


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top