ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΛΟΝΔΙΝΟΥ: Προσευχές και λόγια αλληλεγγύης από τους ηγέτες

Συγκλονισμένη είναι η διεθνής κοινότητα

Ηγέτες για Λονδίνο

Ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν από τους πρώτους ηγέτες που αντέδρασαν στην είδηση για το νέο χτύπημα στο Λονδίνο. Ο αμερικανός πρόεδρος με το που έμαθε τι συμβαίνει ανήρτησε στο Twitter  την είδηση.

Στη συνέχεια, ζήτησε την εφαρμογή του αντιμεταναστευτικού του διατάγματος. «Πρέπει να είμαστε έξυπνοι, σε εγρήγορση και σκληροί. Πρέπει τα δικαστήρια να μας δώσουν πίσω τα δικαιώματά μας. Χρειαζόμαστε το διάταγμα ως ένα επιπλέον μέτρο ασφάλειας» έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, όπως μεταδώσαμε και νωρίτερα στο star.gr

«Ό,τι χρειαστεί να κάνουν οι ΗΠΑ για να βοηθήσουν τη Μεγάλη Βρετανία θα είναι εκεί. Είμαστε στο πλευρό σας. Ο Θεός μαζί σας», πρόσθεσε ο αμερικανός πρόεδρος.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου, Σον Σπάισερ ο πλανητάρχης ενημερώνεται για το γεγονός από την ομάδα εθνικής ασφαλείας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του και εκθειάζοντας την «ηρωική ανταπόκριση» της αστυνομίας και των διασωστών, ενώ εξέφρασε και την πλήρη στήριξή της αμερικανικής κυβέρνησης στο να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη όσοι ευθύνονται γι' αυτή την επίθεση.

Στο πλευρό του Ηνωμένου Βασιλείου η Γαλλία μετά τα χτυπήματα στο Λονδίνο

«Η Γαλλία είναι περισσότερο από ποτέ στο πλευρό του Ηνωμένου Βασιλείου», έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του μετά τη «νέα τραγωδία» που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου. «Απέναντι σε αυτή τη νέα τραγωδία, η Γαλλία είναι περισσότερο από ποτέ στο πλευρό του Ηνωμένου Βασιλείου. Οι σκέψεις μου πάνε στα θύματα και στους οικείους τους», έγραψε ο Γάλλος πρόεδρος.

Συλλυπητήρια Πούτιν στον βρετανικό λαό

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς τον βρετανικό λαό και καταδίκασε τις τρομοκρατικές επιθέσεις, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Ο Πούτιν εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια προς τον βρετανικό λαό και καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε νωρίτερα στο Λονδίνο. Ο πρόεδρος θα αποστείλει σύντομα τηλεγράφημα με τα συλλυπητήριά του προς τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι», επεσήμανε ο Πεσκόφ.

Μέρκελ: Αποφασιστικά στο πλευρό της Βρετανίας

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι η χώρα της βρίσκεται «αποφασιστικά στο πλευρό της Βρετανίας» μετά τη νέα τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο.

«Σήμερα μας ενώνει, πέρα από κάθε σύνορο, η φρίκη και το πένθος, αλλά επίσης και η αποφασιστικότητα», τόνισε η Μέρκελ σε σύντομη ανακοίνωσή της. «Το επαναβεβαιώνω για τη Γερμανία: τη μάχη ενάντια σε κάθε μορφή τρομοκρατίας στεκόμαστε αποφασιστικά στο πλευρό της Βρετανίας», πρόσθεσε η ίδια.

Και η Ιταλία στο πλευρό της Μεγάλης Βρετανίας

«Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας προς τη βρετανική κυβέρνηση, όπως και την κοινή στράτευση κατά της τρομοκρατίας. Ας ενωθούμε για να τιμήσουμε τη μνήμη των θυμάτων», έγραψε στο Twitter o Ιταλός πρωθυπουργός, Πάολο Τζεντιλόνι.

«Θέλουμε να καταστήσομε σαφή την απόλυτη καταδίκη και τον αποτροπιασμό μας. Η Ιταλία θα είναι πάντα στο πλευρό της Μεγάλης Βρετανίας, στη μάχη ενάντια σε όσους θέλουν να καταστρέψουν την πολιτισμένη συνύπαρξη των ελεύθερων και ανοικτών κοινωνιών μας», υπογράμμισε σε μήνυμά του ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματταρέλλα.

Γιούνκερ: Προσεύχομαι για τα θύματα και τις οικογένειες τους

Από πλευράς του, ο πρόεδρος Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε: «Έμαθα με φρίκη για τα τελευταία γεγονότα στο Λονδίνο. Οι σκέψεις μου και οι προσευχές μου είναι με τα θύματα και τις οικογένειές τους».

Προσεύχεται για τα θύματα και τους συγγενείς του και ο Πάπας Φραγκίσκος

«Προσευχόμαστε για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης του Λονδίνου και τους συγγενείς τους», είπε σήμερα το μεσημέρι ο πάπας Φραγκίσκος, μιλώντας στους πιστούς που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία του αγίου Πέτρου. «Το πνεύμα ας χαρίσει ειρήνη σε όλο τον κόσμο. Ας επουλώσει τις πληγές του πολέμου και της τρομοκρατίας η οποία, και την περασμένη νύχτα, στο Λονδίνο, έπληξε αθώους πολίτες», πρόσθεσε ο ποντίφικας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top