Τρομοκρατικές επιθέσεις στο κέντρο του Λονδίνου-Βαν παρέσυρε πεζούς και σκόρπισε τον θάνατο-Νεκροί οι τρεις δράστες

Άγνωστοι μαχαίρωναν κόσμο! «Αυτό είναι για τον Αλλάχ» φώναζαν

Διπλό τρομοκρατικό χτύπημα έγινε περίπου στις 22:00 ώρα Λονδίνου (00:00 Ελλάδας) στην καρδιά του Λονδίνου, δυο εβδομάδες μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ!

Το πρώτο συνέβη στην περιοχή της Γέφυρας του Λονδίνου. Εκείνη την ώρα στο σημείο βρίσκονταν εκατοντάδες άνθρωποι, όταν ένα λευκό βαν, με ταχύτητα περίπου 80χλμ./ώρα, ανέβηκε στο πεζοδρόμιο και παρέσυρε τουλάχιστον 20 πεζούς, σκοτώνοντας 6 ανθρώπους ενώ άλλοι 30 μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι σε έξι νοσοκομεία.

«Μέχρι στιγμής έχουμε μεταφέρει περισσότερους από 30 ασθενείς σε έξι νοσοκομεία του Λονδίνου μετά το συμβάν στη Γέφυρα του Λονδίνου. Κάποιοι άλλοι ασθενείς δέχθηκαν βοήθεια για λιγότερα σοβαρά τραύματα επί τόπου», δήλωσε ο Πίτερ Ρόουντς αναπληρωτής διευθυντής επιχειρήσεων της υπηρεσίας ασθενοφόρων.

(Αυτό είναι το βαν που σκόρπισε τον θάνατο)

Η δεύτερη επίθεση έγινε με μαχαίρια στο Μπόροου Μάρκετ

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ανταποκρίθηκε σε δυο περιστατικά, πρώτα στη Γέφυρα του Λονδίνου και μετά στο Μπόροου Μάρκετ, εκεί όπου σημειώθηκαν επιθέσεις με μαχαίρια και υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών ενώ υπήρξε και τρίτο περιστατικό στο Βόξχολ, το οποίο όμως δεν συνδέεται με τα δυο πρώτα!

Σύμφωνα με τη Daily Mail, τρεις άνδρες, «μεσογειακής καταγωγής» που φώναζαν «αυτό είναι για τον Αλλάχ», αφού έριξαν το λευκό βαν σε 20 πεζούς σκοτώνοντας έξι ανθρώπους, άρχισαν να μαχαιρώνουν πολίτες. Κρατούσαν στα χέρια τους κυνηγητικά μαχαίρια και επιτίθονταν σε όποιον έβρισκαν μπροστά στους στην περιοχή Μπόροου Μάρκετ, ενώ στην συνέχεια ακούστηκαν εκπυρσοκροτήσεις.

Η αστυνομία ανέφερε ότι άνδρες της έκαναν χρήση των όπλων τους για να αντιμετωπίσουν οπλισμένους δράστες.

Νεκροί και οι τρεις δράστες

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι νεκροί είναι και οι τρεις τρομοκράτες. Όπως δήλωσε ο υποδιευθυντής της μητροπολιτικής αστυνομίας οι πρώτοι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο της επίθεσης οχτώ λεπτά μετά την πρώτη ενημέρωση που έλαβαν οι αρχές προσθέτοντας ότι η εκτίμησή του είναι ότι όλοι οι δράστες της επίθεσης έχουν σκοτωθεί.

Πληροφορίες που μεταδίδει ο Guardian αναφέρουν ότι οι τρεις τρομοκράτες έπεσαν νεκροί από πυρά που δέχθηκαν μέσα από θωρακισμένο όχημα της αστυνομίας. Τα συγκεκριμένα οχήματα (armed response vehicle) κυκλοφορούν στους δρόμους του Λονδίνου μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι το Νοέμβριο του 2015.

Μια φωτογραφία που έφτασε στο BBC από τον φωτογράφο Gabriele Sciotto δείχνει έναν άνδρα πεσμένο στο έδαφος και σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται να πρόκειται για έναν από τους δράστες.

Ο άνδρας, σύμφωνα με το BBC είχε δεμένα στη μέση του κουτάκια, άγνωστο αν πρόκειται για κάποιου είδους εκρηκτικό μηχανισμό.

Η αστυνομία θεωρεί ότι το συμβάν στη Γέφυρα του Λονδίνου και οι επιθέσεις με μαχαίρια στο Μπόροου Μάρκετ αποτελούσαν μια συντονισμένη «τρομοκρατική ενέργεια».

Ωστόσο, μπορεί το περιστατικό στο Βόξχολ να μην συνδέεται με τα άλλα δυο αλλά προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως υπήρξε κάτι εκεί, όπου μεταξύ άλλων βρίσκεται η έδρα της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών.

Να σημειωθεί ότι και οι δυο περιοχές όπου έγιναν οι επιθέσεις είναι γεμάτες κόσμο αφού εκεί υπάρχουν πολλές παμπ και εστιατόρια.

Η αστυνομία ζήτησε από τους πολίτες να απομακρυνθούν από την περιοχή, να κρυφτούν και για οτιδήποτε να καλέσουν τις αρχές! 

ΔΕΙΤΕ τα βίντεο λίγο μετά την επίθεση:

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top