Λονδίνο: Με ηρωισμό αντιμετώπισαν οι πολίτες τους τρομοκράτες-Κάτοικοι και επιχειρήσεις άνοιξαν τις πόρτες τους για τα θύματα!

Με το hashtag #SofaForLondon

Λονδίνο: Με ηρωισμό αντιμετώπισαν οι πολίτες τους τρομοκράτες-Κάτοικοι και επιχειρήσεις άνοιξαν τις πόρτες τους για τα θύματα!

Το Λονδίνο για ακόμα μια φορά ζει πολύ δύσκολες στιγμές, αλλά φαίνεται ότι οι πολίτες είναι πλέον σε ετοιμότητα.

Μετά την διπλή τρομοκρατική επίθεση το βράδυ του Σαββάτου, κάτοικοι και επιχειρήσεις του Λονδίνου άνοιξαν τις πόρτες τους για όσους είχαν μείνει στους δρόμους, προσφέροντάς τους κατάλυμα μέσω των social media, ή μία κούπα τσάι για να συνέλθουν.

Με το hashtag #SofaForLondon, έσπευσαν να προσφέρουν σε αγνώστους ένα μέρος για να κοιμηθούν, τόσο οι πολίτες, όσο και καταστήματα, εστιατόρια και ξενοδοχεία που άνοιξαν τις πόρτες τους για τον κόσμο.

Όπως γράφει ο Guardian, ο Τζορτζ Μος δεν μπορούσε να επιστρέψει σπίτι του, όταν η αστυνομία έκλεισε την περιοχή στην οποία βρισκόταν. Ο 22χρονος είχε χάσει το κινητό του τηλέφωνο και αδυνατούσε να επικοινωνήσει με τους δικούς του. Αφού δανείστηκε το τηλέφωνο δημοσιογράφου, επικοινώνησε με δύο γυναίκες που πρόσφεραν κατάλυμα σε αγνώστους που είχαν πρόβλημα έπειτα από την επίθεση.

«Χωρίς εκείνες δεν θα είχα πού να πάω. Κάνει τεράστια διαφορά να έχεις κάποιον τόσο κοντά που προσφέρεται να βοηθήσει», είπε στον Guardian. «Όταν είχαμε δει τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Ορλάντο και το Μάντσεστερ σκεφτόμουν ότι αν ήμουν εκεί, θα ήθελα να ξέρω ότι ο κόσμος θα ανοίξει το σπίτι του», εξήγησε από την πλευρά της η Μέρι Λιντς, που κάλεσε τον άγνωστο στο σπίτι της.

Κάποιοι κάτοικοι της περιοχής έδωσαν «μάχη» με τους τρομοκράτες!

Καθώς οι επιθέσεις βρίσκονταν σε εξέλιξη, η αστυνομία ενημέρωσε και προειδοποίησε τους πολίτες να απομακρυνθούν από κάθε απειλή, παρά να παραδοθούν ή να προσπαθήσουν να διαπραγματευτούν. 

Πολλοί, ωστόσο, όπως μεταδίδει ο Guardian, είτε δεν πρόλαβαν να το κάνουν είτε επέλεξαν να αγνοήσουν την οδηγία της Μητροπολιτικής Αστυνομίας. Άλλοι, δε, σύμφωνα με μαρτυρίες, έμειναν πίσω για να βοηθήσουν τα θύματα της επίθεσης και πολλοί έδωσαν μάχη με τους τρομοκράτες, αντιμετωπίζοντάς τους κατά μέτωπο, χρησιμοποιώντας ως «όπλα» τους, καρέκλες και ποτήρια μπύρας!

Προς το παρόν, δεν είναι ξεκάθαρο ποιος ευθύνεται για την επίθεση, αν και όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για έργο τζιχαντιστών.

Άλλωστε, το Ισλαμικό Κράτος έστειλε το Σάββατο ένα μήνυμα στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Telegram, καλώντας τους οπαδούς του να εξαπολύσουν επιθέσεις με φορτηγά, μαχαίρια και κάθε είδους όπλο εναντίον των «Σταυροφόρων» κατά τη διάρκεια του ιερού μήνα του Ραμαζανιού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top