ΘΡΗΝΟΣ στο Μάντσεστερ: Η μητέρα της 8χρονης Σάφι συνήλθε και έμαθε πως το κοριτσάκι της σκοτώθηκε μετά την επίθεση αυτοκτονίας

Πώς είναι η υγεία της 48χρονης που όλο αυτό το διάστημα έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή

ΘΡΗΝΟΣ στο Μάντσεστερ: Η μητέρα της 8χρονης Σάφι συνήλθε και έμαθε πως το κοριτσάκι της σκοτώθηκε μετά την επίθεση αυτοκτονίας

Τραγικές είναι οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν στο νοσοκομείο όπου αναρρώνει η 48χρονη μητέρα της 8χρονης Σάφι Ρόουζ Ρούσος, καθώς η Λίζα Ρούσος έμαθε πως το κοριτσάκι της σκοτώθηκε στην επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποίησε ο Σαλμάν Αμπέντι, στο όνομα του ισλαμικού κράτους.

Όπως σας έχει ήδη ενημερώσει το star.gr, το μικρό κοριτσάκι είναι το νεαρότερο θύμα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Μάντσεστερ Αρένα, το μοιραίο βράδυ της 22ας Μαΐου 2017.

Η Σάφι είχε πάει να παρακολουθήσει την συναυλία της Αριάνα Γκράντε μαζί με την 48χρονη μητέρα της και την μεγαλύτερη αδελφή της.

Την ώρα που ο 22χρονος βομβιστής αυτοκτονίας πραγματοποίησε την επίθεση στο στάδιο, η Σάφι ήταν στο φουαγιέ, με αποτέλεσμα να υποστεί θανάσιμα τραύματα και να καταλήξει στο νοσοκομείο.

Από την επίθεση, τραυματίστηκαν τόσο η μητέρα της, Λίζα, όσο και η μεγαλύτερη αδερφή της, και έκτοτε νοσηλεύονται σε διαφορετικά νοσοκομεία.

Μάλιστα η μητέρα της Σάφι όλο αυτό το διάστημα έγινε μάχη προκειμένου να κρατηθεί στη ζωή.

Περίπου δυο εβδομάδες μετά το τρομοκρατικό χτύπημα, η τραγική μητέρα «ξύπνησε» και έμαθε την αλήθεια για το αγγελούδι της.

Φίλος της οικογένειας, ο Μάικ Σουάνσον, ανέφερε πως η Λίζα Ρούσος υπεβλήθη σε δυο επεμβάσεις, και πλέον έχει μετακινηθεί από το μηχάνημα που την κρατούσε στην ζωή.

«Τα νέα για τη Λίζα, και το γεγονός πως βρίσκεται εκτός κινδύνου, είναι τα σημαντικότερα από την ημέρα που συνέβη η επίθεση» ανέφερε ο φίλος της οικογένειας.

Όπως είπε, «μετά το χτύπημα ήταν σε κρίσιμη κατάσταση, αλλά το Σάββατο σταμάτησε πλέον να υποστηρίζεται μηχανικά, και την Κυριακή μπορούσε πλέον να σηκωθεί και να μιλήσει».

Και πρόσθεσε:

«Γνωρίζει καλά πώς έχει η κατάσταση με την Σάφι. Είναι ακόμα στο νοσοκομείο, αλλά μπορεί να κουνά τα πόδια της. Προσπαθεί να το ξεπεράσει».

Όσο για την μεγάλη αδελφή της Σάφι, Άσλι;

«Είναι πάρα πολύ καλά. Βρίσκεται σε διαφορετικό νοσοκομείο από τη μαμά της και έχει πληγές, αλλά ίσως καταφέρει να πάρει εξιτήριο την Τετάρτη. Ο Άντριου (ο πατέρας της οικογένειας) είναι πολύ δυνατός. Δεν ήθελε να θρηνήσει, μέχρι να σιγουρευτεί πως η γυναίκα του θα γίνει καλά. Λειτουργούσε σαν μηχανή όλο αυτό το διάστημα» κατέληξε ο οικογενειακός φίλος.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top