Στα κατεχόμενα την Πέμπτη ο Τσαβούσογλου για το Κυπριακό

Τι μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Star στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου

κατεχόμενα Τσαβούσογλου  Κυπριακό

Την Πέμπτη θα πάει στα κατεχόμενα και θα συζητήσει την διαδικασία για το Κυπριακό, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξη τύπου, αργά το απόγευμα της Τρίτης, στην Άγκυρα. Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι είναι έτοιμοι να πάνε στην Γενεύη, στο πλαίσιο της κοινής δήλωσης της 11η Φεβρουαρίου του 2014 και του εγγράφου της Γενεύης στις 12 Ιανουαρίου.

Σε ερώτηση σχετικά με τις επαφές του σήμερα Τρίτη με τον ειδικό σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ, Έσπεν Μπαρθ Έιντε, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι η διαδικασία επιταχύνθηκε έπειτα από την κοινή δήλωση της 11ης Φεβρουαρίου του 2014 και πως στόχος είναι μια μόνιμη λύση. 

Αργότερα η διαδικασία συνεχίστηκε στη Γενεύη. Διανύθηκε σημαντική απόσταση στα τέσσερα πρώτα κεφάλαια, αλλά υπάρχουν ανοιχτά θέματα .Τον τελευταίο καιρό η ελληνοκυπριακή πλευρά, ειδικά τους τελευταίους 3-4 μήνες κωλυσιεργεί, αλλά βλέπουμε ότι έχει μια αντίληψη να μην τελειώσει η διαδικασία, να επιμηκυνθεί και ας πάει όσο πάει, ανέφερε

Σύμφωνα με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου μπορεί να υπάρχουν διάφοροι λόγοι, αλλά ένας από αυτούς είναι και οι εκλογές του Φεβρουαρίου. “Αν και υπάρχει καιρός ακόμη πολύς μέχρι τις εκλογές, στην ελληνοκυπριακή πλευρά μπαίνουν από νωρίς σε προεκλογικό κλίμα”, είπε.

Ο Τούρκος Υπουργός κατηγόρησε την ελληνοκυπριακή πλευρά για πολύ αρνητική στάση που θα οδηγήσει τις διαπραγματεύσεις σε διακοπή. “Εμείς σε κάποιο βαθμό τα ανεχθήκαμε αυτά. Ο Αναστασιάδης για να πάει σε πενταμερή στη Γενεύη άρχισε να θέτει όρους, που είναι αντίθετοι με την κοινή δήλωση της 11ης Φεβρουαρίου του 2014 και το έγγραφο της 12ης Ιανουαρίου. Εμείς είμαστε έτοιμοι να πάμε στην Γενεύη, στο πλαίσιο των κειμένων που έχω πει πριν από λίγο”, ανέφερε.

Της ανταποκρίτριας του Star στην Τουρκία, Άννας Ανδρέου

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top