"Ο Πούτιν είναι μεγαλύτερη απειλή από τον ISIS" -Σε ποιον ανήκει αυτή η φράση φωτιά;

Οι σχέσεις ΗΠΑ και Ρωσίας στα..."καλύτερά" τους

"Ο Πούτιν είναι μεγαλύτερη απειλή από τον ISIS" -Σε ποιον

Χαμός στις ΗΠΑ με δηλώσεις-κεραμίδες που διατυπώνονται κατά καιρούς. Μετά την ανοιχτή παραδοχή του Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, ότι μοιράστηκε απόρρητες πληροφορίες με τους Ρώσους, ήρθε η σειρά ενός Γερουσιαστή να πει κι αυτός…το δικό του.

Συγκεκριμένα, ένας από τους πιο διάσημους Γερουσιαστές των ΗΠΑ, ο Τζον ΜακΚέιν, Πρόεδρος της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της αμερικανικής Γερουσίας, τράβηξε πάνω του όλα τα βλέμματα με μια ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη δήλωσή του: ανέφερε ότι η μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια είναι ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν. Τόνισε, μάλιστα, ότι ο Ρώσος Πρόεδρος είναι πιο επικίνδυνος ακόμα κι από το Ισλαμικό Κράτος κι ότι η Γερουσία θα προωθήσει κυρώσεις κατά της Μόσχας, για την εμπλοκή της στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

«Νομίζω ότι (ο Πούτιν) είναι η πρωταρχική και πιο σημαντική απειλή, περισσότερο ακόμα και από το ISIS» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ΜακΚέιν σε συνέντευξή του στο ABC της Αυστραλίας. Επέμεινε, μάλιστα, λέγοντας ότι ακόμα κι αν δεν υπάρχουν ξεκάθαρες αποδείξεις της παρέμβασης της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές, είναι πασιφανές ότι η Μόσχα τώρα προσπαθεί να αλλάξει τα αποτελέσματα εκλογών κι άλλων χωρών, όπως της Γαλλίας.

«Θεωρώ τους Ρώσους την κατά πολύ μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουμε. Άρα χρειάζεται να έχουμε αυξημένες κυρώσεις και ελπίζω ότι όταν επιστρέψουμε από τη διακοπή (των εργασιών), η Γερουσία θα προχωρήσει σε κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας και θα εφαρμόσει άλλες ποινές για τη ρωσική συμπεριφορά» είπε.

ΜακΚέιν και Τραμπ ανήκουν και οι δύο στους Ρεπουμπλικάνους. Παρ’ όλ’ αυτά, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ έχει βρεθεί πολλές φορές στο στόχαστρο του Γερουσιαστή, ο οποίος έχει δηλώσει, μεταξύ άλλων, ότι τον ενοχλεί η εμπιστοσύνη του Τραμπ στην ομάδα εθνικής του ασφάλειας και οι συμβουλές που δέχεται από αυτή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top