Παιχνίδια διπλωματίας ή κοροϊδίας; ΕΠΙΘΕΣΗ στις ΗΠΑ και ΧΑΔΙ στον Τραμπ από Πούτιν-«Είναι ηλίθιοι! Σχιζοφρενείς»

Ένα 24ώρο μετά το δημοσίευμα ΒΟΜΒΑ της Washington Post για τον πλανητάρχη και τις απόρρητες πληροφορίες στους Ρώσους -Πρώτη ανάρτηση:17-05-2017 15:48

Λίγες ώρες μετά το δημοσίευμα ΒΟΜΒΑ της Washington Post, το οποίο άφηνε να εννοηθεί ότι ο Τραμπ μετέφερε στους Ρώσους απόρρητες πληροφορίες, γεγονός που ΔΕΝ διέψευσε ο αμερικανός πρόεδρος, ο Βλαντιμίρ Πούτιν απέρριψε ως «ανοησίες» τις κατηγορίες κατά του πλανητάρχη, κάνοντας λόγο για "πολιτική σχοιζοφρένεια στην Αμερική".

Πιο συγκεκριμένα, ο ρώσος πρόεδρος ισχυρίστηκε την Τετάρτη ότι ο αμερικανός ομόλογός του δεν μοιράστηκε με τον ρώσο υπουργό Εξωτερικών απόρρητες πληροφορίες, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, και τόνισε ότι μπορεί να το αποδείξει, δίνοντας μάλιστα στη γερουσία και το κογκρέσο αντίγραφο της συνομιλίας του Τραμπ με τους κ.κ Σεργκέι Λαβρόφ και Σεργκέι Κίσλιακ.

Σε συνέντευξη Τύπου μαζί με τον ιταλό πρόεδρο Πάολο Τζεντιλόνι, ο Πούτιν είπε ότι ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δεν του μετέφερε «μη υπαρκτά» μυστικά.

«Αναπτύσσεται πολιτική σχιζοφρένεια στις ΗΠΑ» είπε ο Πούτιν και πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να εξηγήσω με διαφορετικό τρόπο τις κατηγορίες εναντίον του σημερινού προέδρου Τραμπ ότι αποκάλυψε κάποια μυστικά στον Λαβρόφ! Δεν αφήνουν τον Τραμπ να κάνει τη δουλειά του».

«Όσοι διαχέουν τέτοια εικόνα είναι είτε ηλίθιοι, είτε επικίνδυνοι, καθώς βλάπτουν τις Ηνωμένες Πολιτείες. Τέλος πάντων, αυτό είναι θέμα των ΗΠΑ και δεν θέλουμε να παρέμβουμε», πρόσθεσε ο Πούτιν, σύμφωνα με το RT.

Μάλιστα, ο Ρώσος πρόεδρος αστειεύτηκε και με τον υπουργό του, Σ. Λαβρόφ: «Δεν μοιράστηκε μαζί μου και τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες όσες απόρρητες πληροφορίες του έδωσε ο Τραμπ! Αυτό είναι πολύ κακό, πρέπει να τον επιπλήξω».

Ο ρώσος πρόεδρος διαβεβαίωσε πάντως ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να παραδώσει σε αμερικανούς βουλευτές το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνάντησης Τραμπ - Λαβρόφ, εάν αυτό τους καθησυχάσει.

Στο ίδιο ύφος και το μήνυμα που έγραψε στο Facebook, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείο Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, η οποία έγραψε «Παιδιά έχετε διαβάσει αμερικανικές εφημερίδες; Μην τις διαβάσετε! Μπορούν κανείς να τις χρησιμοποιήσει για πολλούς τρόπους, αλλά δεν πρέπει να τις διαβάζει, πρόσφατα έχουν γίνει όχι μόνο επιβλαβείς αλλά επικίνδυνες».

Υπενθυμίζουμε πάντως ότι ο αμερικανός πρόεδρος σχολιάζοντας το δημοσίευμα της Washington Post, έγραψε στο twitter πως «Ως Πρόεδρος ήθελα να μοιραστώ με τη Ρωσία (σε μια ανοιχτά προγραμματισμένη συνάντηση στον Λευκό Οίκο), το οποίο έχω το απόλυτο δικαίωμα να κάνω, γεγονότα που αφορούν την τρομοκρατία και την ασφάλεια των πτήσεων. Για ανθρωπιστικούς λόγους, συν του ότι ήθελα η Ρωσία να εντείνει σημαντικά τον αγώνα της κατά του ISIS και την τρομοκρατία».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top