ΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΣΟΚ Έλληνα γιατρού στο Μάντσεστερ: «Βγάζαμε από τις πληγές των τραυματιών μπουλόνια, βίδες και παξιμάδια»

«Έφταναν στο νοσοκομείο χιλιοτρυπημένοι»

ΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΣΟΚ Έλληνα γιατρού στο Μάντσεστερ

Ούτε οι ίδιοι οι γιατροί που καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με δύσκολα περιστατικά δεν πίστευαν αυτό που έβλεπαν τα μάτια τους το βράδυ της Δευτέρας λίγο πριν τις 11, όταν στα νοσοκομεία του Μάντσεστερ άρχισαν να καταφτάνουν οι πρώτοι τραυματίες μετά την επίθεση στο Μάντσεστερ Αρένα.

Ανάμεσα σε εκείνους που είχαν εφημερία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ενηλίκων, το μεγαλύτερο της πόλης, ήταν και ο πλαστικός χειρουργός Γιώργος Χριστόπουλος, ο οποίος περιέγραψε στα «Νέα» την φρίκη που αντίκρισε:

«Λίγο μετά την έκρηξη ειδοποιηθήκαμε ότι υπάρχει σοβαρό συμβάν με πολλούς τραυματισμένους. Αμέσως μπήκαν σε λειτουργία τα πρωτόκολλα των νοσοκομείων ενώ επιστρατεύτηκαν και όσοι γιατροί δεν είχαν εφημερία εκείνο το βράδυ» είπε ο γιατρός, ο οποίος ζει στο Μάντσεστερ τα τελευταία δύο χρόνια.

ΗΤΑΝ ΧΙΛΙΟΤΡΥΠΗΜΕΝΟΙ

Όπως είπε ο Γιώργος Χριστόπουλος, στο νοσοκομείο που εργάζεται έφτασαν περίπου είκοσι τραυματίες, «οι περισσότεροι είναι γονείς, οι οποίοι είτε συνόδευαν τα παιδιά τους στη συναυλία είτε είχαν πάει εκεί για να τα πάρουν. Η κατάστασή τους ήταν από σχετικά σοβαρή έως πολύ σοβαρή. Και όλοι είχαν παρόμοιο τύπο τραυμάτων: πολλαπλές πληγές σε όλο το σώμα από μεταλλικά αντικείμενα που εκτοξεύθηκαν από την έκρηξη. Στα χειρουργεία βγάζαμε από τις πληγές των τραυματιών βίδες, μπουλόνια και παξιμάδια. Δεν είναι υπερβολή να πω ότι οι άνθρωποι που έφτασαν στο νοσοκομείο ήταν χιλιοτρυπημένοι».

Τα χειρουργεία μέχρι πρωί, όπως λέει ήταν όλα ανοιχτά:

«Η ομάδα των πλαστικών χειρουργών μπήκαμε στο χειρουργείο για περιστατικό το οποίο έχει πολλαπλά τραύματα στα πόδια. Είχαν καταστραφεί οι βασικές αρτηρίες και έπρεπε άμεσα να χειρουργηθεί για να μπορέσουμε να σώσουμε το άκρο του».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top