Όταν τίποτα δεν προμήνυε την ΦΡΙΚΗ στο Μάντσεστερ Αρένα: Τα χαμόγελα πριν την συναυλία που έγιναν ΘΡΗΝΟΣ

Selfies μέσα από το στάδιο λίγο πριν την τρομοκρατική επίθεση

Τα χαμόγελα πριν την συναυλία που έγιναν ΘΡΗΝΟΣ

Το βράδυ της Δευτέρας στο Μάντσεστερ, ήταν ένα βράδυ χαράς για εκατοντάδες παιδιά και εφήβους που θα πήγαιναν στο Μάντσεστερ Αρένα προκειμένου να ακούσουν το είδωλό τους, την Αριάνα Γκράντε, μια τραγουδίστρια ιδιαίτερα δημοφιλή σε αυτές τις ηλικίες.

Ωστόσο τίποτα δεν προμήνυε αυτό που θα επακολουθούσε με το τέλος της συναυλίας.

Όπως βλέπετε και στις selfies που τραβήχτηκαν λίγο πριν το απίστευτο μακελειό, γονείς πόζαραν στο φακό με τα παιδιά τους, ανυποψίαστοι για το κακό που έρχεται.

Δείτε για παράδειγμα τον 49χρονο Μάαρτεν Σμιτ, o οποίος παρακολουθούσε την συναυλία με την κόρη του Τζασμίν. Οι δυο τους δεν παρέλειψαν να βγάλουν και μια αναμνηστική selfie όλο χαμόγελα, ενώ στο background απαθανατίζονται ευτυχισμένα πρόσωπα.

Ο 49χρονος από την Ολλναδία, όπως είπε αρχικά δεν πίστευε ότι επρόκειτο για έκρηξη, καθώς νόμιζε πως έσκασε ένα… μπαλόνι:

«Η Αριάνα Γκράντε έφυγε από την σκηνή και τα φώτα άναψαν. Τότε άκουσα μια δυνατή έκρηξη. Αρχικά νόμιζα πως ήταν κάποιο μπαλόνι. Υπήρχαν τεράστια μπαλόνια που έπεφταν κάτω από την οροφή μετά το τελευταίο τραγούδι. Αλλά δεν εντόπισα καθόλου καπνό ή φωτιά. Τότε όμως είδα κόσμο να ουρλιάζει και να τρέχει. Επικρατούσε η απόλυτη υστερία. Το πρώτο πράγμα που έκανα, ήταν να προστατεύσω την κόρη μου, να την πάρω από το χέρι και να σκεφτώ ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να βγούμε έξω. Πίστευα πως έπρεπε να μην πλησιάσουμε το υστερικό πλήθος ώστε να μην ποδοπατηθούμε ή χάσουμε ο ένας τον άλλον».

Όπως εξήγησε, φοβήθηκε μήπως η επίθεση ήταν παρόμοια με αυτή του Μπατακλάν που οι τρομοκράτες εισέβαλαν στο χώρο κρατώντας όπλα, και έτσι σκέφτηκε προς στιγμήν να πέσει στο έδαφος:

«Τελικά διάλεξα μια πιο ήσυχη έξοδο και βγήκαμε έξω όπου ο ουρανός είχε γίνει μπλε από τις σειρήνες των περιπολικών και των ασθενοφόρων. Κυριαρχούσε το απόλυτο χάος. Τριγύρω μας υπήρχαν γονείς που φώναζαν πανικόβλητοι επειδή είχαν χάσει τα παιδιά τους».

Μετά την επίθεση, πήρε υπό την προστασία του άλλα τρία κοριτσάκια από τη Βρετανία προκειμένου να τα φυγαδεύσει από τον χώρο και να τα προστατεύσει, καθώς είχαν πάει στη συναυλία χωρίς τους γονείς τους.

Παρακάτω και στα δεξιά της φώτο, βλέπετε την Έλεν Μπάξτερ από το Βόρειο Γιορκσάιρ. Η ίδια είχε αγοράσει τα εισιτήρια για την συναυλία ως χριστουγεννιάτικο δώρο στην κόρη της Katy. Μάλιστα πήραν μαζί τους και μια φίλη της Katy, την 12χρονη India Lawrance.

Εδώ βλέπετε έναν ψυχίατρο από την Ταϋλάνδη, τον Τζο Νιούτον. Ο ίδιος ποζάρει στο φακό μαζί με τα δυο του παιδιά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top