Ιστορικό μνημείο 550 χρόνων μεταφέρουν στο Μπάτμαν της Τουρκίας

Τι μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Star στην Τουρκία Άννα Ανδρέου

Ιστορικό μνημείο 550 χρόνων μεταφέρουν στο Μπάτμαν της Τουρκίας

Ολόκληρο ιστορικό μνημείο, το 550 χρόνων μαυσωλείο Ζεϊνέλ Μπέι στο Μπάτμαν της Τουρκίας μεταφέρεται από το χώρο που βρίσκεται σε ειδικό πολιτιστικό πάρκο της πόλης. Η μεταφορά του θα γίνει με πλατφόρμα που κατασκευάστηκε ειδικά γι αυτό. 

Το μαυσωλείο, όπως μεταδίδει η ανταποκρίκτρια του Star στην Τουρκία Άννα Ανδρέου, μεταφέρεται έπειτα από την κατασκευή νέου φράγματος στην περιοχή.Η μεταφορά του  θα γίνει ώστε να μην μείνει κάτω από το νερό του φράγματος γι αυτό και γίνονται εντατικές εργασίες μέρα νύχτα με την βοήθεια ειδικής τεχνικής επιτροπής. Η μεταφορά του αναμένεται να κρατήσει πέντε ώρες. 

Είναι ένα μνημείο που έχει την αξία του διαμαντιού και στόχος μας είναι να το μεταφέρουμε ολόκληρο. Εμείς εμπιστευόμαστε τους ανθρώπους μας, τους αρχιτέκτονές μας, τους αρχαιολόγους μας, τους ιστορικούς μας. Το ξεκινήσαμε και θα το κάνουμε, δεν υπάρχει επιστροφή”, είπε στο Ανατολού ο διευθυντής πολιτιστικών μνημείων και μουσείων του Υπουργείου Πολιτισμού της Τουρκίας Γιαλτσίν Κουρτ. 

Ο πολιτικός μηχανικός της εταιρείας που θα μεταφέρει το μνημείο ανέφερε ότι είναι η πρώτη φορά στον κόσμο που γίνεται μεταφορά ενός τόσο παλαιού μνημείου. “Θα ειναι η πρώτη μας εμπειρία”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top