Καράκας ώρα...μηδέν- Ακήρυχτος ΠΟΛΕΜΟΣ στη Βενεζουέλα

Χάος, αναρχία και 35 νεκροί από τις συγκρούσεις

Σε έναν ακήρυχτο εμφύλιο βυθίζεται κάθε ημέρα που περνά η Βενεζουέλα. Οι δρόμοι του Καράκας θυμίζουν πεδίο μάχης, ενώ παγκόσμια κατακραυγή έχουν προκαλέσει οι εικόνες που δείχνουν ένα αστυνομικό θωρακισμένο όχημα να παρασύρει δεκάδες διαδηλωτές. Αρκετοί τραυματίστηκαν σοβαρά. Στη συνέχεια, άλλοι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά στο όχημα, πετώντας μια βόμβα μολότοφ.

Καράκας ώρα μηδέν. Οι συγκρούσεις κάθε ημέρα που περνά γίνονται και βιαιότερες. Το καθεστώς Μαδούρο κλυδωνίζεται αλλά δεν παραδίδεται. 

Οι νεκροί από τις συγκρούσεις διαδηλωτών και κυβερνητικών δυνάμεων έφτασαν τους 35. Τελευταίο θύμα, ένα ηγετικό στέλεχος φοιτητικής οργάνωσης, που δολοφονήθηκε μέσα σε πανεπιστήμιο του Καράκας. Ο νεαρός βρισκόταν σε μια φοιτητική συνέλευση. Όταν αυτή τελείωσε, ένας από τους παρευρισκόμενους τον πλησίασε και τον πυροβόλησε επαναληπτικά. Στη συνέχεια, διέφυγε με μοτοσικλέτα.

Οι φοιτητές είναι στην πρώτη γραμμή των διαδηλώσεων κατά της κυβέρνησης Μαδούρο. Χθες, Πέμπτη, οι δυνάμεις ασφαλείας χρειάστηκε να κάνουν χρήση δακρυγόνων για να τους διαλύσουν. Οι συγκρούσεις έγιναν έξω από το Κεντρικό Πανεπιστήμιο της Βενεζουέλας, στο κέντρο του Καράκας.

Εκατοντάδες είναι οι τραυματίες στη διάρκεια των συγκρούσεων που έχουν ξεσπάσει στη Βενεζουέλα από τις αρχές Απριλίου, ενώ οι αρχές έχουν προχωρήσει σε περισσότερες από χίλιες συλλήψεις αντιφρονούντων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top