ΕΠΙΜΕΝΕΙ ο Τσελίκ ότι το Αγαθονήσι ανήκει στην Τουρκία: "Ο Καμμένος δεν έχει καν το βάρος του πολιτικού!"

"Η Τουρκία δεν θα ξεχάσει ποτέ τη μη έκδοση των 8"

Δεν υπάρχουν λέξεις πια να χαρακτηρίσει κανείς την συνεχιζόμενη προκλητικότητα των Τούρκων, οι οποίοι έχουν ξεπεράσει πλέον… κάθε όριο.

Μετά το παραλήρημά του στη Hurriyet, όπως σας έχει ήδη ενημερώσει το star.gr, Τούρκος Υπουργός ΕΕ Ομέρ Τσελίκ, σε συνέντευξή του στο A Haber είπε ότι κατά την τελευταία επίσκεψή του στην Ελλάδα, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Υπουργός Εξωτερικών, του ανέφεραν ότι είναι εναντίον του πραξικοπήματος που έγινε στην Τουρκία. Ο Τσελίκ ελαβε, επίσης, την εντύπωση ότι Πρωθυπουργός και ΥΠΕΞ είναι υπέρ της έκδοσης των πραξικοπηματιών, ωστόσο πρόσθεσε ότι υπάρχει μια δικαστική διαδικασία και πρέπει να την περιμένουμε. 

Ο Τούρκος Υπουργός τούς είπε, με τη σειρά του, ότι η επιστροφή τους θα γραφτεί στην ιστορία ως ένα θετικό σημείο στις σχέσεις Τουρκίας – Ελλάδας, το αντίθετο, όμως, θα δημιουργήσει ένα αίσθημα ότι, σε μια δύσκολη περίοδό της Τουρκίας, η Ελλάδα στάθηκε εναντίον της.

«Η Ελλάδα θα έπρεπε να επιστρέψει τους 8 αμέσως, όπως επέστρεψε αμέσως και το ελικόπτερο. Αυτό δεν θα ξεχαστεί ποτέ στις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία» είπε χαρακτηριστικά. 

Μιλώντας για τον Πάνο Καμένο, τόνισε ότι «αυτός ο Υπουργός Άμυνας δεν είναι κάποιος που τον λαμβάνει κανείς σοβαρά. Όχι μόνο δεν έχει το βάρος του Υπουργού Άμυνας, δεν έχει καν το βάρος του πολιτικού. Είναι εκεί ως εκπρόσωπος ενός ακροδεξιού κόμματος και κάνει πολιτική επαρχιώτικη» προσθέτοντας ότι «το Αγαθονήσι ανήκει στην Τουρκία και δεν το γνωρίζει αυτό η Ελλάδα. Και στους δικούς μας χάρτες και των Αμερικανών και των Βρετανών χαρακτηρίζεται ως τουρκικό έδαφος. Αυτό που έκανε είναι κάτι που δεν ταιριάζει σε καμιά κυβέρνηση, είναι μια παιδιάστικη κίνηση».

 

Από την Τουρκία, Άννα Ανδρέου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top